Magyarországon Büntetik azt ha Egy maszk van az arcodon és úgy vezetsz autót?
Figyelt kérdés
venni akarok egy Guy Fawkes maszkot és kíváncsi vagyok rá hogy vezetés közben viselhetem-e2013. jan. 27. 20:55
1/6 anonim válasza:
Nyugodtan vezethetsz. Autóval rendszám alapján azonosítanak be, nem arc alapján. A rendszámodra nem tehetsz állarcot, az arcodra igen.
3/6 Argloss válasza:
Úgy tudom konkrétan ezt nem tiltja, de nem túl jó ötlet, mert a maszk eléggé lecsökkenti az ember látóterét, ami vezetés közben nem az igazi. Meg kényelmetlen is. Talán rá lehet mondani, hogy vezetésre alkalmatlan állapot, mivel nem látsz rendesen.
4/6 anonim válasza:
Nem, de nem ajánlott, hiszen így nem tud veled szemkontaktust teremteni a többi közlekedő. Nagy balhé volt abból is, hogy egyesek elkezdték lesötétítgetni az első ablakokat is, aztán csodálkoztak, hogy miért baj az, ha senki nem lát be a kocsijukba: mert nem tudja senki, hogy mit akarsz csinálni, a gyalogos nem látja, hogy a kátyú miatt lassítassz, vagy át akarod engedni. Aztán csatt, mert te a gyalogost nem is láttad. Inkább ajánlanám a bukósisaokt különben, hatásosabb és biztonságosabb (neked is) - a maszk viselése hosszú távon elég kényelmetlen.
5/6 anonim válasza:
Könnyen bankrablónak gondolhatnak, aztán nézhetsz. Te lennél az első aki így vezet. Muszáj?
6/6 anonim válasza:
8 évvel a kérdés kiírása után, lassan már kötelező is lesz :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!