Lada 2101-es motornak mekkora a maximális nyomatéka Nm-ben kifejezve?
gugli, 5. találat:
"Az 1,2 literes motor 5600-as percenkénti fordulatszámon adta le 64 lóerős teljesítményét, ami akkoriban igen jó értéknek számított. A 89 Nm-es legnagyobb nyomaték 3400-as percenkénti fordulatszámon jelent meg a főtengelyen. A hajtási nyomatékot kardántengely továbbította a hátsó kerekek felé."
Több itt: [link]
Kösz.
A teljesítményt azt nagyjából tudtam. A forgalmiban is benne van, hogy 51kW-os. (Keresgéltem mértékegység átváltókat. Ez sehogy nem akar nekem 64 LE-re kijönni. Nem mindegy...)
A nyomatékot is kerestem korabeli kézikönyvekben, de ott sehol nem ismerik az SI-t ha nyomatékról van szó.
89Nm, az nem túl sok...
A másik autóm, igaz nehezebb, 74kW-os (gyári adat szerint ez 101LE, de ez sem akar annyinak kijönni...) és 240Nm-es nyomatéka van. Jobban is gyorsul!
74kW ---> 101LE
De!
51kW ez alapján 69LE lenne nem 64. Pedig a forgalmiban ennyi van, és gyári 01-es Lada.
Nem.
Így szerepel a forgalmiban:
D.2 2101 /ZSIGULI 1200 CM3/
P.1 1198 CM3
P.2 51 KW
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!