Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autót elindítva miért...

Az autót elindítva miért zajos a motor?

Figyelt kérdés
Reggel be akartam indítani a bravam ( 1.4 12 szelep ) és elég nehezen indult be,mikor beindult a motor felől nyikorgó,kattogó-csattogó hangok jöttek elég hangos!.1-2 perc járatás után ez a hang elhalkult vagy talán teljesen megszűnt.de délután újbol beindítottam és ugyanaz a jelenség.mi lehet a baj?
2013. jan. 24. 19:28
1 2
 1/11 Zsolt75 ***** válasza:
Lehetséges , hogy rossz minőségű vagy rossz vizkozitású az olajad. Hidegen nincs megfelelő kenés a motorba és ezért zajos. Ajánlatos lenne cserélni.
2013. jan. 24. 19:40
 2/11 A kérdező kommentje:

Hú és ettől ilyen hangokat tud produkálni?:O

amúgy mintha közbe fordulatszám függő is lenne van hogy jobban csak alapjáraton csinálja.

2013. jan. 24. 19:48
 3/11 anonim ***** válasza:

hideg motor, nincs olajkenés

Mikori az olajad? Ez nem hidrotőkés?

2013. jan. 24. 19:52
 4/11 T5- ***** válasza:
De. A hidrónak van ilyen hangja. Mondhatni ez egy természetes dolog is lehetne, csak azért hamarabb fel szokott tölteni mint 1-2 perc.
2013. jan. 24. 20:01
 5/11 A kérdező kommentje:
mit jelent az,hogy hidrotőkés? amúgy az olajtól is lehet az,hogy nehezebben indult?meg olyan furcsa volt nem volt alapjárat,vagy nem is tudom...
2013. jan. 24. 20:05
 6/11 anonim ***** válasza:

A hidrotőkésnek nincs olyan hagyományos szelephézagbeállítása mint a régi motoroknak, hanem a motorolaj nyomja fel. Jó módszer, de ha beszarik, qrva drága tud lenni a javítása ennek is. Cseréld le az olajadat valami normálisra, normális szűrővel.

Azt külön javaslom, ha teheted, szedd le az olajteknőt és lapátolj ki belőle minden trutyit. Szervizben persze ezt senki nem fogja megcsinálni neked.

2013. jan. 24. 20:14
 7/11 Zsolt75 ***** válasza:

Léteznek motortisztító adalékok is, azt is használhatsz , de ha nagyon réi az olajad akkor előbb cseréld le és a következő cserénél használj tisztítót.

Minden olaj tisztítja a motort, de amit nagyon elhanyagoltak abba érdemes ilyen folyadékot önteni.

Olajszűrőt, üzemanyagszűrőt is illik cserélni időnként meg gyújtógyertyákat. Ezekkel , hogy állsz?

2013. jan. 25. 08:31
 8/11 T5- ***** válasza:

"Léteznek motortisztító adalékok is, azt is használhatsz , de ha nagyon réi az olajad akkor előbb cseréld le és a következő cserénél használj tisztítót.

Minden olaj tisztítja a motort, de amit nagyon elhanyagoltak abba érdemes ilyen folyadékot önteni."

Ja...érdemes...ha mindenképp meg akarod utána bontani a motort. Én valahogy nem hiszek ebben a folyékony autószerelésben. De mindegy. Más is tisztított már így motort, aztán az autószerelő is csinált egy nagytakarítást. Lusta ember kétszer dolgozik.

2013. jan. 26. 12:05
 9/11 anonim ***** válasza:
A legtutibb, ha leszedik az olajteknőt, és teljesen kipucolják azt is. Hihetetlen mennyiségű trutyi tud visszamaradni olajcserekor.
2013. jan. 26. 12:08
 10/11 Zsolt75 ***** válasza:

Pro és kontra hallottam negatív és pozitív véleményt, tapasztalatot a tisztító adalékokkal kapcsolatban. Én is használtam már, nekem bevált!

Azzal azonban egyetértek, hogy az a tuti ha leveszik az olajteknőt és kitakarítják...

2013. jan. 26. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!