Kompresszor épitése autoba?
A turbósítás nagyon meggyötri a motort. és mi a helyzet a kompresszorral?
Utolagosan feltölteni a motort kompresszorral mennyivel kivitelezhetőbb? Miket kell átalakítani hogy működjön normálisan? A papírok és a műszakivizsga része nem érdekel :)
Valamint egy diesel munkagép turbóját át lehet alakitani kompresszorrá? Levenni rola a kipu oldali csigát..
remélem érthető valamennyire:) előre is köszönöm
A kompresszor is képes akkor nyomást előállítani mint egy turbó, tehát a rendes kis szívómotort ez is meggyötri. Előbb tanulmányozd a turbó és a kompresszor működési elvét.
Meglehet csinálni kompresszorosra is, turbósra is egy szívó motort, csak rengeteg szaktudás, idő és pénz.
Tulajdonképpen a kompresszor és a turbó dolga ugyan az, ugyan úgy többletlevőt tölt, ugyan úgy gyötri a motort, sőt a kompresszort a motor hajtja nem a kipufogógáz.
A kompresszor mint feltöltő az izomautóknál terjedt el, azok a V8-as motorok alacsonyabb fordulaton üzemeltek ezért sokkal kivitelezhetőbb volt mint a turbó, és nagyobb teljesítményt is értek el.
Nagy haszna még a kompresszornak, hogy már alacsony fordulaton is megfelelő nyomást biztosít ellenben a turbóval ezért a keményebbek turbó mellé benyomnak még egy kompresszort is és ezzel kiküszöbölik valamennyire a turbólyuk jelenséget és rohadt jó hangja lesz a motornak, vagy az egyszerűbb megoldásként jöhet a biturbo.
Ja igen azt elfelejtettem én is odaírni, bár leírták már de csak igazolni tudom:
Ahhoz, hogy haszna is legyen a dolognak, tehát tényleges érezhető teljesítménynövekedést érj el ahhoz elképesztően sok pénz és idő kell, rengeteg mindent le kell cserélni egy átlagos motorban mert sokkal nagyobb igénybevételnek lesz kitéve.
És mennyi ideig birná egy 320as bmw? (24v vanos)
az auto nem közlekedne közuton, nem lenne hajtva csak havi 2x 3x( vagy ahogy az idő engedi :) (de ha menne akkor jol meg lenne taposva)
Nézd meg ezt az oldalt: [link]
Bőven találsz információt, de ha felhívod őket, minden kérdésedre választ adnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!