Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most tervezem egy Volvo S40...

Most tervezem egy Volvo S40 ('96-'99) vásárlását, de nem sokat tudok róla azon kívül amit eddig a tesztekben olvastam, tapasztalatok kellenének!?

Figyelt kérdés

Kinek mennyit kellett rá költenie és miért? Illetve mennyit fogyaszt?

Mennyire gyakoriak a meghibásodások, illetve az alkatrészek milyen gyakran mennek tönkre?

2013. jan. 22. 17:13
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

nem akarlak elijeszteni, de egy osztálytársam apja vett ilyen autót... hát a gatyájuk ráment

azért vették mert átlagban 5,5 literrel elmegy (1.9 turbódízel), ami igaz is

viszont mindig van valami, ami tönkre megy benne, igaz használtan vették, kb 8 évesen, szal simán lehet, hogy csak kifogtak egy agyonhajtott példányt

a fogyasztása viszont egy csoda, tojással a pedálon, országúton haveromnak sikerült 4,1-es átlagot összehozni

2013. jan. 22. 17:29
 2/7 anonim ***** válasza:
Itt olvasgass: [link]
2013. jan. 22. 18:04
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Nekem '98-as s40-em van,1.8 benzines.5 éve vettem,nagyon szeretem.Trafót kellett egyszer cserélnem,10.000 Ft-volt,magam cseréltem.Igaz nem sokat használom,65.000km-t tettem bele ez idő alatt.Csak a 15ezres olajcsere,plusz elöl-hátul fékbeteétet+fékcsöveket cseréltem benne.Tudom ajánlani,fogyasztása átlagos,normál használat mellett 8 liter.
2013. jan. 22. 18:20
 4/7 anonim ***** válasza:

Volt kollégámnak ilyen Volvo-ja, nagyon szerette.

Az S40 egy nagyon jól sikerült modell. Elsősorban benzines motorral érdemes venni, azzal semmi problémád nem lesz. Típushibáktól és állandóan cserélendő alkatrészről nem tudok. Természetesen a motorolajat 15.000km-ként le kell cserélni (üzemanyag szűrőt 30 000km-ként) ahogy bármelyik autónál. 1,6-os benzinmotorral óvatosan vezetve 7 liter körül el lehet vele járkálni amit teljesen rendben van egy ekkora autó esetében.

2013. jan. 22. 19:13
 5/7 anonim ***** válasza:

Ja, és az Unixauto illetve a Bárdiautó honlapján a webshopban tudsz nézelődni, hogy milyenek az alkatrészek árai a Volvo S40 esetében.

Összehasonlításként nézd meg, hogy például egy 320d bmw esetében ugyanaz az alkatrész mennyivel drágább.

2013. jan. 22. 19:15
 6/7 anonim válasza:
Én is csak megerősíteni tudom az eddig hozzászólókat. Nekem ugyan Dízel van, és kombi, de ez jóval kevesebbet eszik, mint ami most van dízel Touranom. Én úgy gondolom, hogy ha drágábbak is az alkatrész árak, annyival talán jobbak is. És még annyit tudnék mondani, hogy inkább a 99-est vedd meg, mert a korábbiakba még nem raktak pl. stabilizátort, ami nem egy rossz dolog.
2013. jan. 23. 17:09
 7/7 anonim ***** válasza:
A fent megadott évjáratban csak a turbós benzineseket tudom ajánlani. Azokban csak turbó-problémák vannak. A dízelekben tényleg minden elromlik, a szívó benzinesekben meg a váltó egy fospisztoly. Ja van még a mitsubishi GDI is, az meg érzékeny a benzin minőségére, hazai kutakat nem szereti...
2013. ápr. 21. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!