Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol van a szolenoid az autómba?

Hol van a szolenoid az autómba?

Figyelt kérdés

Ha emlékeztek arra a xy című filmre amibe amibe megszállták az idegenek a földet és megbénították az első körön elektromos eszközöket. Aztán ilyen nagy magas 3 lábú izék jöttek ki a földből.. de nem is ez a lényeg.

Nem működtek a kocsik.

Aztán Szolenoidot cseréltekés jólett. :)

Hol van az a szolenoid? Mert én eléggé benne vagyok a szerelésbe de nem találtam sőt nem is hallottam ilyenről soha.

Mondja már meg valaki hol az a szolenoid. Mert ha invázió lesz ki kell cserélni! :)

2013. jan. 21. 00:23
 1/7 anonim ***** válasza:
Önindítóban van. De máshol is lehet még (relék)
2013. jan. 21. 01:00
 2/7 A kérdező kommentje:
És egy relé hogy megy tönkre az idegenek támadásától?
2013. jan. 21. 01:14
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Hát mivel scifi és egyben paródia is, és ha földönkívüliek érkezéséről beszélünk, akkor higyjük el nekik, hogy hatással tudnak lenni az áramra. De te írtad, hogy megbénították az elektromos eszközöket.

A szolenoid egy tekercs, benne vasmaggal, ami elektromos áram hatására mozog.

És ugye ha megbénítják az elektromosságot, (nem tudom hogy)

akkor nem működik a szolenoid, nem indul az autó.

Azt viszont nem értem, ha egy másikra kicseréli, az mitől lesz jó? Mivel nincs elektromosság, annak is rossznak kellene lennie.

2013. jan. 21. 01:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szolenoid akad pár helyen: a köznyely egyszerűen csak elektromágnesnek hívja. Ez húzza meg a relékben a kapcsolótestet (tehát van a relékben és az önindító behúzótekercsében), bizonyos típusoknál ez nyitja-zárja a befecskendezőket, de néha még az ajtózárakat is ilyenek mozgatják központi záras autók esetén.

Szóval akad pár ilyen az autóban, de nem biztos, hogy ezek azok az eszközök, amik mozgásképtelenné teszik az autót. Jelenlegi tudásunk szerint a szolenoidokat távolról "kicsinálni" nem könnyű: olyan nagyságú elektromágneses impulzust kell kelteni, aminek hatására a szolenoidban túlságosan nagy feszültség indukálódik, a rajta átfolyó nagy áram meg szétégeti. De mire ez megtörténik, a félvezető eszközök (gyújtóberendezés tranzisztorai, generátor diódahídja, ECU mikrochipje) már réges-rég elpusztultak attól, hogy az EMP összekavarta a töltéshordozókat bennük. Az ilyen nagy intenzitású elektromágneses impulzusok ugyanis leginkább a félvezetőket veszélyeztetik, ezek a legérzékenyebbek rá.

2013. jan. 21. 09:32
 5/7 A kérdező kommentje:

Kösz a válaszokat. Sose jutott volna eszembe hogy a szolenoid a tekercs. :D Én már mindenre gondoltam és azt hitte ,ilyen kamudolog.

Hát igen a tekercs mire szétmegy akkorra kb az autónak sincs pora se. :D

2013. jan. 21. 15:29
 6/7 anonim ***** válasza:
20%

"Sose jutott volna eszembe hogy a szolenoid a tekercs."

Mert nem jártál be középiskolai fizikaórákra!

2014. jún. 21. 13:12
 7/7 anonim ***** válasza:
..de legalábbi nem figyeltél oda, mert szebb volt a Dóriról fantáziálni közben, mezítelenül. 😃
2021. ápr. 22. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!