Suzuki Swift olajcserénél alátétet kell cserélni?
Célszerű minden olajcserénél eldobni az alátétet, vagy réz vagy aluminium ...
Időnként a csavart is cserélni kell ,főleg ha nem magabiztos a cserélője ...és folyton tulhúzza :)
Hát igen. A tekercsrugóra is mondják, hogy spirál, a hajtóműre is, hogy váltó a repülőgép motorjára, hogy hajtómű, az országra is, hogy tündérmese :P
De ennek itt a szerepe a tömítés, ugyanis a peremes zárócsavar nem fekszik fel olyan egyenletesen, hogy tömítsen, a menet sem tömít (ezért kell beragasztani a főtengelybe fúrt anyamenetekbe hajtandó csavarokat, pl. szíjtárcsánál, lendkeréknél, nem azért, hogy csupán biztosítva legyen). Itt ezért érdemes cseréni ezt, mer ez amolyan egyszer használatos dolog, mint sok ilyen tömítő(alátét)gyűrű. Amúgy lehet venni méret szerint is olcsóbban is, sőt rezet is.
Ez pont olyan apró figyelmesség, amivel akár egy nagyobb szobást is meg lehet úszni. Ismeretlen autóra, amin nem én cseréltem az olajat előzőleg még csavart is veszek. Ez akkor jött be nekem főleg, amikor este a hidegben 3 órát szoptam azzal az autó alatt, hogy a lenyalt fejű leeresztő zárócsavarra újabb lapokat reszeljek, hogy le tudjam ereszteni a már addig bőven kihűlt olajat. Nah, akkor jól jött az új csavar :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!