Hogyan tüntessem el a karcokat?
Nos ha tudod akkor polírkorongal addig adsz neki ameddig el nem tűnik.Amúgy poton pénzért újranikkelezik,de akkor elötte szépen fel kell csiszolni meg polírozni(2000-3000huf kb vagy annyi sem).
De a polírozást is csak akkor tudod ha elég vastag rétegbe adtak neki.
Üdv!
Nikkelezve van, vagy krómozva?
Polírozni lehet mindent - de elég profin kell csinálni, hogy szép is legyen. Az én krómozott kipufogómon akkumulátorsav folyt végig, kis csiszolás és polírozás után csak 10 centiről és csak bizonyos irányokból látszanak a foltok.
A horzsolásnál ha kilátszik alatta a következő réteg, akkor csak új bevonattal lehet eltüntetni. Magyarul mostani bevonatot lemaratni, felpolírozni, új bevonatot készíttetni rá.
A krómozók nem szeretik a kipufogókat, főleg a kétüteműét nem, mert mindenféle anyag lerakódik, ami akár tönkre is teheti a galvanizáláshoz használt oldatot.
Én egy krómozót ismerek aki megcsinálja: kiégeti, lemaratja, csiszolás, polírozás, új bevonat - ez egy darab Pannonia kipufogódobnál kb. 11-12 ezer forint + a szállítás.
Milyen rongykorongot tervezel használni? Mármint fúrógépes, flexre rögzíthető, rendes köszörűgép-szerűségre rögzíthető...
Gondolom vékony a réteg, így nem biztos hogy jó ötlet csiszolással nekiállni - viszont a mélyebb karcokat csak polírral nem biztos hogy el tudod tüntetni.
Szóval takarítsd le tisztára (első lépésben ezt, hogy por, kosz dzsuva ne legyen rajta), utána próbáld meg a polírozást, aztán ha sok karc marad, akkor lehet esetleg csiszolással próbálkozni. Ha valami bevonat nélküli, csúnya felszínű fémről lenne szó, akkor kellene több lépcső, pl. 150-től felfelé, de ilyen esetben az csak ártana, úgyhogy ha szükséges, akkor nem kell olyan "mélyről" indítani. Nekem egy lépcsőben 600-assal elég volt, természetesen bő vízzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!