Motoron egy kicsit (kb 5cm) megrepedt a plexi. Lehet valamit csinálni vele házilag (legalább, hogy a repedés megáljon), vagy kezdhetek keresni neten egy újat?
A repedés megállításának a módja az hogy a repedés végén fúrsz egy kis lyukat.
A repedt felek rögzítésére pedig lehet hogy jó a pillanatragasztó is.
Nem lesz a legszebb, de így talán még használható egy darabig.
Pontosan, a repülőiparban is a repedés legvégének megfúrása a megállítás módja. Lehetőleg fénynél nézd meg több irányból fúrás előtt, mert ha nem a repedés végét fúrod meg, hanem egy kicsi (mondjuk fél mm) marad utána, akkor simán továbbszaladhat a vibrációtól.
2-es fúró elég, felesleges nagyobb lyukat csinálni rá.
A repedés ott marad láthatóan, azzal így nem sokat tudsz kezdeni. Biztosan van valami anyag amivel a megdolgozott repedést kipótolják, de ilyet én még nem használtam. De gondolom a neten lehet találni megoldást.
1-2 pillanatragasztó megfogja a plexit. Bár a repedés látható marad, meg ha mellé megy akkor ott lesz egy fehér folt...
De szerintem érdemes lehet azzal próbálkozni.
Próbáltam a javaslataitok szerint megcsinálni. 1000ft nál kicsit drágább loctite pillanatragasztót szereztem be, fúrtam a repedés végeire kis lyukakat. Hátulról leragasztottam a lyukakat szigszalaggal, és felülről beletöltöttem a pillanatragasztót. a lyukak körül csúnyán kifehéredett, és a ragastó meg ugyebár úgy köt meg, hogy a víz elpárolog belőle. Szóval szépen leült a lyuk aljára, ronda fehér nyomot hagyva maga után a fekete plexin, és most törhetem rajta a fejem, hogy hogyan lehetne elfogadható kinézetet varázsolni neki... Ha van ötlet, leírhatnátok, szerintem jobban már úgyse tudom elrontani...
Ha valaki hasonlóan jár, a pillanatragasztót szívből nem ajánlom! Az lapötlet jó, de pl. szilikonnal valószínűleg eredményesebb/esztétikusabb lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!