Kit büntettek már meg kék helyzetjelző miatt?
Ahonnan rendelni akarom, azt írták közúton nem használhatom.
Na de pl itt a városba is rengeteg ilyet látok, hogy iylen kéken világítanak.
Meg nemtudom, hogy ha rákapcsolom ugye a tompítottat, akkro mennyire marad kék így az egész.
Neten ugyanis az van, hogy a xenonért állítólag nem szólhat a rendőr, bármennyire ki is süti a szememet éjszaka..:/
De ezért meg igen...nemeg a sötíétítésért is a lámpáknak, meg az ablakfüstösítéséért is...de van olyan itt akit tényleg ezért megbüntettek?
Haggyad mar, neken kekes lilas van 10000K+ tartomanybol, a tobbi meg 4500K tomp+refi, meg utolagos drl, az meg hidgfeher.
Nezz meg 1 ujabb audit, na majd ha arrol leszedik a kekes cuccokat, akkor en is, egyedul a xenonra figyelj, h ne vakitson, h4 be meg se probald...
Nem muszaj "gyari"-nak lennie, a viztiszta (feher) es a "sima" (kadmiumsarga) a jog altal engedelyezett.
A kek meg szep. Nekem is az van. Nem szoltak meg erte. Ott a csomagtartoban a gyari is, meg az egypar feher is. Ha ki kell cserelnem biztos hogy a feheret teszem mert azert sem szolhat.
Xenon helyett meg Tungsram Blueish gyonyoru feher feny, nem bantja a szembejovot se, ertekes fenyforras sotetben, es egy szot sem szolhatnak erte.
A 6/1990-es Köhém rendelet szabályozza, hogy milyen színű fényt adhat ki a helyzetjelző lámpa. Nem segítek, javaslom annak áttanulmányozását, rengeteg érdekes dolgot láthat benne az ember. Szerintem intézkedő rendőrrel nem érdemes kekeckedni, a hidegfehér fény is már enyhén kékes árnyalatú, ez olyan 6500 Kelvinnek felel meg, ezért még max. szólnak. Efelett azért már erősen elkezd kékülni, zöldülni a fény.
RENGETEG ilyen büntetést láttam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!