Venni akarok opel javítófestéket, mert pattog fel a festék az autón. Hol tudom megnézni, hogy mi a színkódja a kocsinak? Vagy hogy tudom orvosolni olcsón, a festékfelpattogást?
Felnyitod a motorháztetőt, es az egyik kis táblán van a színkód. Nem tudom pontosan melyiken.
Egyvalamit tisztázzunk. Én nem vagyok festő, így nem biztos, hogy ebben a témábam minden hozzszólásom megállja a helyét.
Na, akkor ha a színkód alapján szeretnél festéket kevertetni, akkor kell hozzá egy szakember, aki ezt meg tudja csinálni. A gyári színkódú festék nem biztos, hogy 100% ban egyezik a kocsiddal, mert az lehet, hogy már valamennyire kifakult. (Lehetne venni flakonos festéket is, de szinte mindegyiken a színkód RAL skálában van megadva, és nem tudjuk a te színkódodnak melyik a megfelelője, mivel az opelban nem ezen a skálán van megadva) A festék keverésre már én is érdeklődtem mifelénk, legkevesebb 1 dl-t tudnak keverni, ez 3-4 ezer forint. Azt nem tudom, hogy milyen formában kapnád me, lehet hogy olyan kissebb festékszóróval kellene felvinni. De a kissebb javításokat szerintem ecsettel is el lehet végezni. Ha csak a picit sérült a festék, akkor szerintem elég azt a kis részt újrafesteni. Ha mélyebb a sérülés, akkor alapozni is kell, és glettelni is a festés előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!