Vágó Laz'lo László kérdése:
Mi lehet a probléma? 1993 Ford Orion 1.6 gl
Figyelt kérdés
Van egy 93-as gyártású 1.6 benzines Ford Orionom. Elkezdett csöpögni a hűtővíz, majd az egyik cső szétdurrant. Nem annál a csőnél folyt a víz, hanem valahol a hűtőnél! megvettem az új csövet ( kicseréltem a termosztátot is), szétszedtem, kitakarítottam az egész rendszert, megnéztem, hogy valahol nem-e lyukas a hűtő, majd összeraktam mindent és feltöltöttem fagyállóval ( a kiegyenlítő tartályon a minimum szintet mutatta a víz szintje). Mentem kb 3-4 Km-ert, majd a csövek megkeményedtek és a tartály is teljesen tele volt! Leszedtem a tartályról a visszamenő csövet és levegő jött ki belőle... Gondoltam, ahogy feltöltöttem fagyállóval, biztos belevegősödött.... aztán légtelenítettem és mentem még egy kört, de így ment ez 3. próbálkozásra is és harmadjára már, a kicserélt csőbe elhelyezett érzékelő mellett spriccelt a víz-még jó, hogy figyelmetlenségből nem húztam meg teljesen-, különben megint szétdurrant volna.... Fűtés a kocsiban, hol volt, hol nem, ezért gondoltam, hogy a termosztáttal lehet valami, amit ugye ki is cseréltem, vagy valami dugulás van a hűtőben...de egyik sem volt, ugyan úgy folytatódtak a problémák. Még annyit, hogy a kipufogó nagyon füstöl!! Nagyjából tudom, hogy mik lehet a baj, de kíváncsi vagyok mások véleményére is! Köszönöm2013. jan. 4. 10:33
12/13 anonim válasza:
Ellenőrizd az olajat is! Mikor lett cserélve utoljára?
13/13 anonim válasza:
Nehéz megmondani pontosan mennyi - ha le van szedve a hengerfej, akkor kell ellenőrizni. Ha kell akkor gépműhelyben helyrehozatni, utána visszatenni...
Csak tájékoztató jelleggel: egy barátom a Mazda E2200-esének hengerfejes lett a blokkja, ő 60000 forintot hagyott a szerelőjénél. Ebben ha jól emlékszem benne volt a HF komplett felújítása meg talán 2 vízcső cseréje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!