Sok gőz jön ki a kipufogón. Mi lehet az oka?
Mi lehet az oka hogy már üzem meleg motornál is eléggé gőzölög a kipufogó.
Mentem vele egyhuzamban kb. 900km-t is és utána is ugyan úgy gőzölgött mint rövid távú autókázások közben( tehát valószínű nincs sok kondenzvíz a kipufogóban.
Sima gőz, nincs különösebb szaga.
Igazából pl. lámpánál állva ahol több autó is van csak az én autóm Gőzölgött........
Tudom hogy télen ez normális, de volt már előtte egy pár autóm és azok bemelegedés után nemigazán gőzölögtek, vagy csak minimálisan a mostanihoz képest. De azért köszi az értelmes hozzászólást....
Ja és még annyi hogy nem fogy sem a hűtövíz, sem a motorolaj.
Nem vizes a motorolaj és nem olajos a hűtővíz.
A motor hibátlanul jár, nem melegszik túl semmi.
Ne aggódj ilyen hideg időjárásban nekemis füstöl mintha dohányozna :) Ha van lehetőséget fűtött garázsba ahol a hőmérséklet van vagy 20 fok (CSAK RÖVID IDEIG!!) járasd a motort meglátod nem fog gőzölögni.
Ha kékes a gőz akkor van valami baj.
Az, hogy hideg van!
Az enyém is gőzölög. Lámpánál állva sokszor a visszapillantóból látom a hátsó ablakon keresztül a felszálló gőzt. Pedig nem öreg az autóm és nem is agyonkopott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!