Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért kell gázt adni hidegindí...

Miért kell gázt adni hidegindításkor?

Figyelt kérdés
Most vettem egy 1.0 Suzuki Swift-et, a régi fajtát, eddig pöccre indult, de most meg csak akkor indult be ha adtam rá gázt is. Meg észrevettem, hogy egy kicsit alacsony az alapjárat, azt hogy lehet állítani? Ha lehet egyáltalán otthonilag. Eddig opelt vezettem 1.6-ot, az mindig beindult gázadás nélkül.

2012. dec. 27. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy bekrepált a szívató.
2012. dec. 27. 20:58
 2/11 A kérdező kommentje:
de úgy hogy ma reggel még simán indult, most este meg már nem?
2012. dec. 27. 21:38
 3/11 anonim ***** válasza:

Légszűrőt cseréld ki, /650Ft/alapjárathoz nenyúlj,ha eléri melegen a 800-at!

A Swiftnek mindig minden körülmények között indulnia kell gáz nélkül.

2012. dec. 27. 21:45
 4/11 A kérdező kommentje:
Elvileg 7000km-el ezelőtt szervizelve lett, a légszűrő tovább bírja nem?
2012. dec. 27. 21:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Hát..láttam már 2-3 ezer km-t futott légszűrőt is,ami nagyon ganaj volt..ez relatív.

Szerintem nemérdemes bevárni vele a 10 e km-t,addígra már tényleg tele lesz nyermóval...

2012. dec. 27. 21:53
 6/11 A kérdező kommentje:
Oké srácok, miént lesz egy kis lóvém megy a szervízbe a kicsike :)
2012. dec. 27. 21:55
 7/11 B.Szabolcs ***** válasza:
Nekem 1.3Suzukim van de 1.0-sat is vezettem elméletileg pont ugyanazt a tipust! Gyakorlatilag tűz és víz volt még az ugyanolyan is de én azt vettem észre hogy a szervízintervallumok betartásával és korrekt minőségű szervízelésével minden nehézség nélkül mindig megbízhatóan megy! Egy dolog van amit betartok! Sosem indítózom azonnal hanem ráadom a gyújtást és megvárom a tápszivatyyút míg feltermeli a nyomást és leáll. Ezt egy-két hetes folyamatos állásnál (ritka de van ilyen is) egymás után kétszer eljátszom (gyújtás rá és le míg a tápszivattyú lekapcsol) és a második lekapcsolás után indítom ! Lehet nem szükséges de úgy vagyok vele ez az én heppem! :) Amellett úgy gondolom indítózásban vannak gyorsabban egyből ráharapósabbak is , e szempontból szerintem a gyenge legjobb -erős középkategóriás indítózásúak közé tartozik ha gázt adsz elsőre hidegen az nagy gebaszt nem jelenthet csak katalizátoros-szondás autóknál nem árt (tipusfüggetlenül) ha ki is tudja égetni magából. Drasztikusan értve 50m-ekért kár kocsit indítani s ezt most nem személyesen rád értem hanem úgy általában értve tanácsként pláne télen.Volt egyébként anno egy régebbi tipusu autóm bennem berögződés is hogy beindítás előtt szoktam rátaposni legalább kettőt a gázpedálra úgyhogy ne aggódj! Nem vagy egyedül :) ! Indítás közben is szoktam néha rutinból nyomni egy-egyet de inkább csak beidegződés mint szükség! Hidd el nem bánod meg a kocsi vételét! Fogd fel úgy ezt a kocsit mintha egy makrancós nő lenne! Mondjuk egy feleség! Mindegy melyikről beszélünk elveheted bármelyiket feleségül ! De bajod az mindig lesz ! :) Elnézést az érintettektől ! :)
2012. dec. 28. 12:00
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi, majd kipróbálom a te módszeredet is, egyébként, ha egy kicsit is meleg a motor akkor már beindul, csak amikor reggel kimentem ma sem indult be, csak ha rányomtam indítás közben egy kicsit a gázra.
2012. dec. 28. 15:05
 9/11 A kérdező kommentje:
Na kipróbáltam, az a 2x gyújtás ráadása, hogy feltöltsön az bejött, pöccre indult, mikor elfordítottam a kulcsot teljesen. Köszi
2012. dec. 28. 16:29
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként lenne még 1 kérdésem, hogy kicsit alacsony az olajszint, de még nem szeretném cserélni, csak rátölteni egy kicsit. Az előző tulaj 10w40-es olajat tett bele de nem tudom milyet pontosan, szintetikusat vagy félszintetikusat. Szerintetek mit csináljak? Ha szintetikusat töltök hozzá az jó?
2012. dec. 28. 16:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!