Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen akkumlátort tegyek bele?

Milyen akkumlátort tegyek bele?

Figyelt kérdés
suzuki swift most egy freedom 12v 45ah-s aksi van benne ami nagyon haldoklik cserélni szeretném és egy varta 12v 56ah-sra gondoltam.. Szerintetek belerakhatom nem lesz semmi baja??? nagyon nem értek hozzá =/ csak vmi olyasmit hallottam h az ah nagyobb akkor jobb lesz és 45-nél kisebbet ne rakjak bele
2012. dec. 25. 21:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha belefér, belerakhatod az 56 Ah-st. Baja nem lesz tőle, legfeljebb többet tölt a generátor, mire a nagyobb kapacitású akkunál is eléri a megfelelő kapocsfeszültséget. Télen viszont könnyebben fog indulni még akkor is, ha öregszik vagy épp a szokottnál is hidegebb van. 45 Ah-snál kisebbet viszont tényleg nem lehet beletenni, mert annak lehet, hogy nem kielégítő a kapacitása.

Egy adatot érdemes még megnézni, ez pedig az indítóáram. Lehetőleg itt is tudjon legalább annyit az új akku, mint a régi, mert különben hiába a nagy kapacitás, ha nem bírja táplálni az önindítót. Bár valószínűleg ezzel sem lesz gond, mert a Freedom akkuk nem csúcstechnológiát képviselnek, valószínűleg nincs nekik eget-földet megrengető indítóáramuk.

2012. dec. 25. 21:52
 2/14 A kérdező kommentje:
értem köszönöm :)
2012. dec. 25. 21:56
 3/14 A kérdező kommentje:
és akkor gondolom az h többet tölt akkor több benzint is fogyaszt. Nekem az kéne h a legjobb áramtáplálás és kevés fogyasztás akkor maradjak a 45ah-snál?
2012. dec. 25. 22:04
 4/14 anonim ***** válasza:
Fogyasztáshoz nincs köze.
2012. dec. 25. 22:14
 5/14 A kérdező kommentje:
rendben köszönöm
2012. dec. 25. 22:17
 6/14 A kérdező kommentje:
és kb mennyi idő alatt tölti föl? mert pl ha beindítgatom folyton és nem megyek vele messzire nem akarom h egyszer csak ne induljon be mert nemtudja föltölteni szval ígyis belerakhatom az 56-osat?
2012. dec. 25. 22:18
 7/14 anonim ***** válasza:
Ugy szoknak akkut venni ,hogy lemérik milyen széles fér bele és abból a méretből a legerősebbet. Szóval még mielőtt megveszed amit kinéztél mérd le be e fér.
2012. dec. 25. 22:24
 8/14 A kérdező kommentje:
azt tudom lemérem csak a töltés meg fogyasztás meg ilyenek érdekelnek h az 56ah-sat belerakhatom-e nem lesz semmi meglepetés
2012. dec. 25. 22:25
 9/14 anonim ***** válasza:
Ne stresszeld magad...
2012. dec. 25. 22:29
 10/14 A kérdező kommentje:
gondolom ez azt jelenti h belerakhatom nyugodtan rendben köszönöm :)
2012. dec. 25. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!