Hogy van az új törvény szerint? B-s vagyis személygépkocsi jogosítvánnyal milyen motorkerékpár vezethető?
B-nél nem változott semmi legalább is én úgy tudom ,hogy B kategóriás jogosítvánnyal maximum 50 ccm henger űrtartalmú motort lehet vezetni az lehet nagy testű, kis testű (robogó ) , enduro , cross lényeg hogy max 50ccm lehet én így tudom ,de ha változott valami akkor bocs
És minden GYKsnak Kellemes Ünnepeket kívánok!
125-ös a gép,50-es papírokkal,tehát vezetheted.:)
Elterjedt szokás.
Ha 125-ös papírja van, akkor azt akarja sugallni a hirdető, hogy "csak" egy gyorsított, ún. B125 vizsgát kell tenned a B jogsi mellé, és már vezetheted is.
Valójában ez egy közönséges A1 jogsi lesz. A 125-ös papírral rendelkező motor csak ezzel vezethető, B jogsival nem.
Az egyetlen kivétel a fent már említett 50-es papírral rendelkező 125-ös, ami mindaddig vezethető B jogsival, amíg a rendőrnek fel nem tűnik, hogy az biza nem 50-es. Onnantól kezdve ugyanis biztosítási csalás, jogosulatlan járművezetés és okirathamisítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!