Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Befagy a kézifék bovden a...

Befagy a kézifék bovden a kocsimon, valami jó tippet kérek a "hiba" megszüntetésére?

Figyelt kérdés

Ha nem muszáj nem cserélném, amúgy hibátlan, nincs "kiszőrösödve".

Már 2X leszereltem, beolajoztam, úgy hogy a bovden másik végénél megjelent az olaj, akkor egy darabig jó volt aztán megint befagy.

Az a válasz, hogy ne használjam nem jó, mert gyakran olyan helyeken kell megállnom, hogy feltétlenül be kell húznom.

(RENAULT MASTER platós furgon.)

2012. dec. 21. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
48%
Nekem nagyon jó tippem van! Nem kell behúzni télen a kéziféket. Csak simán hagyd sebességben, akkor sem fog elgurulni!!!!!
2012. dec. 21. 12:51
 2/11 anonim ***** válasza:
Vigyél magaddal ilyen kitámasztókat, amit a kerekek alá kell berakni, azzal támaszd ki.
2012. dec. 21. 13:04
 3/11 anonim ***** válasza:

A bovden végén lévő védőgumi szakad valószínűleg, ezért tud befolyni a víz és megfagyni.

Sok típushoz nem árulnak külön védőgumit, így csak kompletten lehet cserélni.

Hajszárító, hőlégbefúvó, esetleg meleg vízzel leöntöd, lespricceled, de akkor valószínű behúzni nem fogod tudni legközelebb.

2012. dec. 21. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:
télen nem kell behúzni és kész, legyen az autóban olyan kerék kitámasztó amit írtak, és mindig hagyd 1-esben akkor a legnagyobb a kompresszió és akkor gurul el a legnehezebben, és ha olyan helyen állsz meg vele ahol ha beteszed 1-esbe és mégis gurulgat, akkor használod a kitámasztót is hozzá, és kész! vagy egy téglát, vagy akármit
2012. dec. 21. 13:20
 5/11 anonim ***** válasza:
3-as mondta a tutit,egy jóállapotú kézifékkötél nemfagyhat be.
2012. dec. 21. 13:44
 6/11 anonim válasza:

ha olyan helyen kell megállnod, akkor rövid idő alatt nem fagy be

egyébként attól fagy be, hogy fölfröccsen rá a víz, ha meg tudod oldani közlekedés közben, hogy ne legyen vizes, akkor nem fog befagyni

2012. dec. 21. 15:10
 7/11 anonim ***** válasza:

#6 "ha meg tudod oldani közlekedés közben, hogy ne legyen vizes"

Persze,megoldjuk! Leállítjuk egy mélygarázsba XDddd

2012. dec. 21. 19:15
 8/11 anonim válasza:
arra gondoltam, hogy esetleg nem tud erről, hogy a felcsapódó víz okozza, és ezután elkerüli télen a "patakpartokat meg a vízeséseket
2012. dec. 21. 19:26
 9/11 A kérdező kommentje:

Nos köszönöm a válaszokat, bár azok általában arról szólnak, hogy mivel helyettesítsem a kéziféket ha befagy a bovden.

A felsorolt megoldásokat ismerem, és szükség esetén alkalmazom is, de én konkrétan arra vagyok kíváncsi, hogyan lehet megszüntetni magát a hibát, hogy rendeltetés szerűen használható legyen a kézifék.

Egyébként a bovden végein lévő védőgumik sem szakadtak, teljesen hibátlanok, a bovdenek külső műanyag borításai is sértetlenek, mégis valahogy beléjük tud menni a víz és befagynak.

Egyébként ez a hiba azért is bosszant nagyon, mert az előző kocsim ugyan ez a típus volt, csak idősebb volt a jelenleginél, ennek ellenére soha egyetlen télen sem volt vele ilyen problémám.

Szóval ha valaki tudja a módját, hogyan lehet hathatósan megszüntetni, megelőzni a bovden befagyását, örülnék ha megosztaná velem.

(Tudom az egyik megoldás a csere...:-)

2012. dec. 22. 00:43
 10/11 anonim ***** válasza:
Kézifékkötélből nemérdemes megvenni a legolcsóbbat,mert a távolkeleti utángyártásokkal mindig csak a szopás van.
2012. dec. 22. 05:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!