A 10w-40-as olaj mennyivel különbözik a 20w-50-től?
Tisztelt Kérdező!
A 10W -20°C-os hőmérséklettől használható, a 20W -10°C-os hőmérséklettől; ebben különböznek. (Kopott motornál szokták használni azt, amelyik még dermedt adott hőfokon, mert jobban kitölti a réseket, mint a hígabb.)
Hajtóműbe túlságosan híg a motorolaj, oda ún. nehezen folyó olaj kell. (Pl. amit az 1. válaszoló írt.)
Így van, a motorolaj nem lesz jó bele, én is egy szintetikus váltóolajat javaslok. Mondjuk olyat ami a gyári előírás.
Ha 80W90-es olaja van tervezve akkor tökéletesen fog vele működni, ha mégsem emel ki akkor van 70W80-as, illetve 70W75-ös is, csaj ezt elég komplikált beszerezni.
Amúgy motorkba általában 10W40-es szokott lenni a gyári előírás. De ennek rajta kell lennie a blokkon.
Az előző válaszoló voltam.
Szerintem kopottak a lamellák. Ha van benne akármilyen olaj, akkor nem szabad recsegnie ha minden oké. azért recseg mert állítottál rajta, és így mostmár nem csúszik, de nem is emel ki rendesen. Mintha nem húznád be teljesen a kuplungkart. Attól már tud recsegni, ropogni.
Ha nem olyan durva a recsegés, és nem akar menni a motor behúzott kuplungkarnál sebességben, akkor szerintem nem lesz komolyabb baja ha így használod se, de azért én egy szett lamellára befizetnék.
Még mindig a 14:41-es vagyok :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!