Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » SEGÍTSÉG! Miért nem indul az...

SEGÍTSÉG! Miért nem indul az autóm?!?!?! Volvo S40

Figyelt kérdés
Már tavaly télen is küzdött a hidegekben amikor inditottam aztán nyáron semmi baja, majd most megint ugyan az nem birtam beinditani -10c körül.. Próbálok inditani küzd még kicsit de feleslegesen majd jön a kattogás akku lemerült oké.. Vettem bele egy másik zsír újat... Délután berakást követően első inditás nyögvenyelősen de megvolt oké megy a kocsi király.. Délután még birt is pár inditást.. Most este letettem kint a ház előtt kb 9kor ülök bele jó fél órával ez előtt (03:00) beindulni ugyan beindult kb 15másodperc cseszetelés után..gáz padlóig hogy meg ne álljon a motor.. ez tartott még 10mp.. gondoltam elindulok össze vissza rántgatott 1ben 2be betettem muszáj voltam folyamatosan csusztatgatni a kuplungot hogy meg ne álljon.. aztán jó fél km után már minden rendben...miért csinálja ezt? mi lehet a baj?
2012. dec. 14. 03:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Először ott kezdjük, hogy dízel ez az autó?
2012. dec. 14. 04:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Bocsánat ezt kihagytam :) Benzines autó 1998as évjárat 1.6 os a 77kw-os széria
2012. dec. 14. 04:12
 3/8 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az üzemanyagpumpa a rossz, ezeknél típushiba. 1-2 évente elromlik, ilyenkor levegőt szív a motor, ingadozik a fordulatszám. Cserélni kell.
2012. dec. 14. 04:25
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Elmegyek szerelőhöz megnézetem... :)
2012. dec. 14. 12:38
 5/8 anonim ***** válasza:
szerelö elött egy próbát megér,tegyél a tankba/mint irod benzines/egy flakon nitrohigitót,ez kitakaritja az üzemanyagrendszert,amugy ilyenkor télen régi trükk,szoktam a benzinhez denaturált szeszt önteni,ugyanis bármilyen kevés viz van a tankban,elfagy a benzincsöben leszükül vagy eldugul abenzincsö, a denszesz nem engedi megfagyni
2012. dec. 14. 15:44
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a tippet kipróbálom! :)
2012. dec. 14. 19:32
 7/8 A kérdező kommentje:
A hiba oka--->elöregedett gyújtógyertyák.. Na erre aztán egyáltalán nem gondoltam volna.. :)
2012. dec. 17. 11:17
 8/8 anonim ***** válasza:
77%

Sajnos a típusnak viszonylag nagy hézaggal rendelkező gyertyái vannak, gyárilag is valami 1 mm még ha hárompólusu is. Ha fogy az elektróda, akkor extrém módon megnövekszik a hézag és hidegen a bedúsult benzinen nehezebben üt át. 45 ezrenként illik cserélni őket.

A hazai motorikus benzin újabban 4% ethanolt-t tartalmaz, denaturált szesz öntögetése kifejezetten ellen javalt, mert víz tartalmú.

2012. dec. 22. 21:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!