Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » H Astra 1.7cdti 101LE z17dth...

H Astra 1.7cdti 101LE z17dth motorkódú autó motorját hogy kell izzítani?

Figyelt kérdés

Ráadom a gyújtást, de még ilyen hidegben sem világít semmilyen izzításra utaló visszajelző lámpa? Vagy ebben nincs is ilyen?

Azt észrevettem, hogy ilyen hidegben nehezebben indul. Néha 2-3 másodpercig is teker az indító, mire beindul. Ha ráadom a gyújtást és várok egy kicsit akkor könnyebben indulna? Mennyit célszerű várni? Vagy ennek nincs jelentősége?

2012. dec. 11. 09:32
 1/5 gomzoli ***** válasza:
Plusz 7 fok alatti hőmérsékleten izzít csak, afelett nem! Nálam általában 2-4 másodpercig tart. Ha nem teszi, és nehezen indul, akkor ott hiba van. Valami miatt egyik izzítógyertya sem reagál, mert ha csak egyik-egyik lenne meghibásodva, a többi még izzítana, és látnád az izzításról szóló visszajelzést is. Nem te tetted fel az előbb a hibaüzenetes kérdést? Mert akkor az a kérdésed meg is volna evvel válaszolva.
2012. dec. 11. 09:43
 2/5 gomzoli ***** válasza:
De, azt a kérdést is biztosan te tetted fel. Vidd el a kocsit hibakód kiolvasásra, biztosan pont az izzítási problémák miatt jelentkezik.
2012. dec. 11. 09:46
 3/5 A kérdező kommentje:

Nem én tettem fel, csak válaszoltam rá, hogy nekem is hasonló gondom van, de nyáron is volt. Izzítógyertyára nem ad semmilyen hibakódot, csak gázpedál szenzorra.

Ma reggel -8 fok volt és nem izzított, vagy legalábbis nem jelezte vissza.

2012. dec. 11. 10:04
 4/5 A kérdező kommentje:
Ma megkérdeztem márkaszervizben. Ez a típus nem jelzi vissza az izzítást. Azt mondták csak, hogy mielőtt indítózok 5-10 másodpercig hagyjam rajta a gyújtást.
2012. dec. 14. 13:02
 5/5 gomzoli ***** válasza:
Érdekes, nekem a Combo-C (ugyanezzel a motorral) visszajelzi, a tacho közepén.
2012. dec. 14. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!