Peugeot 206 akkumulátorát hogy kell kivenni?
Elég nehezen indul mostanában a hidegben, ezért arra gondoltam, megpróbálom feltölteni az aksit (mivel már elég régi).
De amikor kinyitottam a motorháztetőt, szembesülnöm kellett a ténnyel, hogy az akkut egyszerűen nem tudom kivenni, mert nem tudom, hogy kell levenni a kábelsarut.
Valamilyen csavaros-bilincses megoldásra számítottam, amit egy kulccsal vagy fogóval kioldok. Az egyik póluson ilyen van, de a másikon valami általam sosem látott, ismeretlen, ördöglakatnak tűnő megoldással van rögzítve a saru. Nem fotóztam le, aki ért hozzá, biztosan tudja, miről beszélek.
Sokáig vizsgálgattam, de egyszerűen nem tudtam rájönni, hogy ezt a sarut milyen módszerrel vagy szerszámmal lehet kioldani. Tudna valaki segíteni?
Ha tettél volna fel képet egyszerübb lenne. Mivel nem mindegyik 206ot szereltek ugyanolyan saruval..
Tul sok lehetőség nincs ha nem csavaros, akkor vagy tekerős, vagy gyorscsatis.
Őrült egy megoldás,az biztos...
Egy nagyobb csavarhúzóval befeszítesz a két kis füle közé,és apró mozdulatokkal lehúzod..
Igen,közben megtaláltam egy külföldi oldalon, ott is azt írják, bár nekem nem tűnt olyan könnyen húzhatónak, úgy éreztem, ha nagyon erőltetem, egyszerűen letörik :)
Viszont ugyanott olvastam, hogy ha kiveszem az aksit, búcsút mondhatok a rádiónak, mert az meg egy kódot fog kérni.
Bár a kocsit újonnan vettem márkakereskedőtől, ilyesmiről annak idején nem beszéltek, és semmiféle kódot nem adtak, úgy hogy gondolom, most vihetem hozzájuk akkucserére, hogy jól megvághassanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!