Egy ledsor a kocsimban a szivargyújtóba kell bedugnom hogy működjön, ezt a szivargyújtós végét hogy tudom átkötni hogy akkor működjön amikor felkapcsolom a lámpákat?
Kókányolást érzek.
Egyébként ugyanúgy, az egyik szálnak adsz testet, a másikat rákötöd a oda ahol a másik van és annyi. Polaritásra figyelj oda, a negatív legyen letestelve, mert ha fordítva kötöd be akkor nem fog világítani meg rossz esetben kiég az egész sor.
Amúgy azt ugye tudod hogy a külső ledes megvilágítás a KRESZ szerint nem szabályos.
Ne foss, a led soha nem ég ki ha fordítva kötöd be. Max nem világít, de kicseréled és megy minden.
én belülre raktam, világította a lábat, überf.sza volt! Ahogy én csináltam: felragasztottam a ledsorokat, kábelt a műszerfalon rákötöttem egy kapcsolóra, onnan pedig rá a szivargyújtóra.
A szivargyújtőról csak akkor kapott áramot amikor gyújtáson volt, illetve külön még lehetett kapcsolgatni is.
így nappal nem ment fölöslegesen, de soha nem is felejtettem úgy éjszakára:)
miért ne lenne szabályos a külső led a kresz szerint?
csak ezeket kell betartani:
Az utólag felszerelt DRL, nappali menetfény helyét rendelet szabályozza.
6/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet
(2) A nappali menetjelző lámpákat a gépkocsin a következőképpen kell elhelyezni:
a) az átvilágított felület alsó széle az úttest szintjéhez 0,25 méternél közelebb
és attól 1,50 méternél távolabb nem lehet;
b) az átvilágított felület külső széle a gépkocsi legszélső pontjától 0,40 méternél távolabb,
a különböző oldalon lévő lámpák átvilágított felületének belső szélei egymáshoz 0,60 méternél közelebb nem lehetnek,
azonban az olyan gépkocsin, amelynek a teljes szélessége nem éri el az 1,3 métert,
a belső szélek közötti legkisebb távolság 0,40 méterre csökkenthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!