1.9 131Le pd tdi motorú kocsiknál? (Többi lent)
Figyelt kérdés
Elég gyakori ezeknél az autóknál a turbónyomást néha visszaveszi az elektronika és nem megy. Csak ha leállítod és újraindítod a kocsit. Több ismerősömnek is ezt csinálja a kocsija és ők se zugassák a kocsit max 1500-2000ig. Arra lennék kiváncsi hogyha jobban pörgetnénk lehet hogy nem jönne ki ez a baja, mert ha jól tudom azért csinálja mert a turbóba le van rakodva a szutyok a korom.2012. dec. 3. 17:16
1/4 anonim válasza:
Ezt úgy hívják vészfutásra teszi az autót . Újraindításnál mivel reszetelsz megint megy addig ameddig el nem dobja újból a többtőltés miatt. Valóban a geometria kormosodása okozza ezt...
Leszed alaposan elpucol és megfelelő olaj használat..
2/4 A kérdező kommentje:
Azt tudom hogy ez vészfutás. Olajat én Castrol 5w35 vagy 5w40 et használok a 30 ezrest pd olajat tehát minőségileg jó. A fő kérdésem az volna hogy ha jobban pörgetnénk (nem tatásan) akkor ugye a nagyobb hő miatt jobban tisztulna elvileg. Gyakorlatban is igaz e ezekre a kocsikra?
2012. dec. 3. 20:56
3/4 anonim válasza:
Ugyan ilyen autom nekem sose csinalta! amikre figyeltem, 10e-kent olaj csere szibten castrol edge 5w-35 es az uzemanyag se mindegy! en tobbnyire autopalyan hasznaltam, tehat en rugattam neki rendesen! tobb mint 400e km-t mentem vele komolyabb hiba nelkul, szerintem nyugodtan forgasd le 3000-3500ig, amikor haladni szeretnel, es nem artsna neki egy autopalyas jarat sem neha!:)
4/4 anonim válasza:
Ezt azért csinálják ezek az autók mert le van koszolódva a turbó és megszorul a turbó geometria.
Ki kell rendesen kormolni és utána rendesen fog működni minden.
Amúgy a pdtdi-be a Mobil 1 3000xe 5w-30 olaj sokkal jobban illik mint a csapnivaló minőségű castrol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!