Kell-e irányjelzőt használni az adott esetben? Kép lent! Nagyon fontos!
(a Szürke Suzukit kell nézni)
Az emberek 90%-a használja ilyenkor az indexet, de szerintem ez nem minősül irányváltoztatásnak.
Kanyarodó főút???
Azigen. Amúgy meg nem attól függ az indexhasználat, hogy mekkora a kanyar íve, csak mondom. Ez jobbra kanyarodásnak minősül, ergo jelezni kell.
"Az irányváltoztatást - ide nem értve a körforgalmú útra történő bekanyarodást - a művelet előtt kellő időben megkezdett és annak befejezéséig folyamatosan adott irányjelzéssel kell jelezni. E rendelkezést kell alkalmazni a körforgalmú útról történő letérés esetében is. A jármű vezetője egyéb esetben (pl. útkereszteződésben kanyarodó főútvonalon való továbbhaladás esetén) is adhat irányjelzést, ha ezzel továbbhaladási irányáról a közlekedés más résztvevői számára többlettájékoztatást ad, az irányjelzés azonban megtévesztő nem lehet."
KRESZ 29. § (2)
Na látom ezen a témán lehet vitatkozni.
Nálunk is van a faluban egy kis utca ahol kanyarodik a főbb út még tábla is jelzi ennek ellenére egy csomóan indexelnek, pedig ott se kéne.
Én annak idején még úgy tanultam a kreszben, hogy ha kanyarodik az utad nem kell jelezni.
Lehet,hogy azóta változott?
Amúgy meg sokan még a körforgalom előtt is jeleznek holott aztán pedig tényleg nem kéne.
"Amíg nekem van zöld lámpám, addig én vagyok a főúton"
Neked gőzöd nincs, mit jelent az, hogy főút. Jobb lenne, ha visszaadnád a jogosítványod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!