1 hete lett új ékszíj feltéve az autóra, de olyan furcsán visít ha nyomom a gázt. Miért lehet? Esetleg nem lehetne valamivel bekenni?
Meg kell spannolni!!! Kb 1 cm legyen az ékszíj feszessége,ha benyomod a két tárcsa, stb. között!!
Spray-el csak régi,használt ékszíjjat kell befújni ami csúszik! Vagy ékszíj le,és a tárcsákat valamilyen zsírtalanítóval megpucolni!
Új ékszíj ne csússzon meg még :) !
"Spray-el csak régi,használt ékszíjjat kell befújni ami csúszik"
Engem ez érdekelne. Milyen spray ez? Nekem is csúszik az ékszíj, de csak míg hideg a motor.
Ilyen spray: [link]
Egyébként valóban, be kell állítani a feszítését. Az új ékszíjak az első 500km-en kicsit kinyúlnak, igazodnak, ezért kell utánaállítani. Viszont az az 1cm sok lesz, illetve autónként változó a holtjáték is.
A legjobb az lenne ha bevinnéd egy kollégához aki kb 5perc alatt megcsinálná minimális összegért (ha egyáltalán kérne valamit érte), ugyanis ha túl feszesre húzod csapágyasra járatja a generátort.
#2:
Szappan is jó! Ha elég ügyes vagy, akkor járó motor mellett egy száraz szappant nyomj neki a súrlódó felületnek. Végigkenődik, leszedi a zsíros anyagokat...
Harkonnen, vitatkoznék. /Megint.:D/
Inkább ne szappanozzon én azt mondom.
Egyrészt amit szappan néven veszel az nem szappan,más az összetétele és nem jó erre.
Másrészt meg (és ez a fontosabb) eléggé veszélyes járó motornál az ékszíj környékén nyúlkálni, egy rossz mozdulat és már jön is le az ujjad a helyéről. Inkább vegye meg a sprayt aztán fújja be mint hogy gond legyen belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!