Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért jó a magas építésű...

Miért jó a magas építésű személyautó?

Figyelt kérdés

Egyre többet hallom, hogy az emberek magas építésű autót akarnak, mert az így meg úgy jó magasan ülni.

Azt az érvet megértem, hogy az idősek könnyebben ki tudnak szállni egy kicsit magasabb autóból, illetve padkákon kevésbé kell vigyázni, de ezen kívül csak hátrányát látom.

A magas építés miatt magasan a súlypont, ezért billeg az autó, kemélyebb futóművet kell alárakni, és a szélre is nagyon érzékeny. Természetesen a fogyasztásra sincs jó hatással.

Én borzasztóan kényelmetlenül érzem magam ha az átlag személyautónál (Pl. Golf, Astra) magasabbra kell ülnöm.

Azt se vettem mész észre, hogy jobban átlátnám a forgalmat. Kíváncsi vagyok az érvekre.

Leginkább a "kényelmes, szeretem mert magasan ülök"-re lennék kíváncsi, hogy miért jó.

2012. nov. 29. 21:33
 1/7 A kérdező kommentje:
Szerintem ahhoz hogy jobban lássam a forgalmat, Ducato kell, meg Sprinter. Abban gyönyörűen átlátok a személyautók felett. Azonban egy ilyen Nissan Kaskáj féle autókban kb. pont az előttem haladó tetejét látom. Semmivel nem vagyok előrébb.
2012. nov. 29. 21:36
 2/7 anonim ***** válasza:
nemisjó
2012. nov. 30. 07:10
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem is jó magasan ülni,mert a forgalom "felett" ülsz és jobban átlátod,nem vagy oda "beszorulva".

Valamelyik nap ültem egy régebbi Hondába és rettenetes volt,olyan mintha a földön ültem volna!(Persze örülnék ha lenne egy Hondám:))

Nyáron belátsz a másik kocsiba és látod a csajok combját ;)

Nem kell a padkázásnál félni hogy leér az alja.

SOKKAL kényelmesebb "felülni"rá mint leülni a földre,mint egy átlag kocsinál.

Nekem átlag kocsim van,de sokat járok ilyen magas dögökkel.

2012. nov. 30. 11:34
 4/7 A kérdező kommentje:
Én ma egy Ignissel jöttem haza, ami valamiért nagyon népszerű autó nálunk, dehát halálfélelmem volt abban a magasban. Na nem azért, mert olyan jó autóhoz vagyok szokva, nekem is Cliom van, de ezekben a magas autókban mindig nagyon szarul érzem magam.
2012. nov. 30. 14:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Jó de ne egy Suzukihez mérd már ezeket!

Én is vezettem Wagon R+ -t és rettenetes érzés volt,főleg körforgalomban...

Ülj bármi másba,nem kell hogy drága legyen vagy terepjáró.

Kisbuszok,nagyobb egyterűek stb.

szerintem még egy Zafirában is feljebb ülsz,az pedig nagyon kényelmes kis vasaló.

2012. nov. 30. 15:16
 6/7 A kérdező kommentje:

Az teljesen más tészta. Suzukit Suzukihoz hasonlítva is borzalmas olyan magasan ülni. Ha Swiftet hasonlítok Ignissel, akkor is katasztrófa.

Egy furgonban már jól elvagyok, abban nem zavar a magas üléspozíció, de személyben nem értem, miért jó.

2012. nov. 30. 15:40
 7/7 anonim válasza:
Nekem magas motorjaim voltak (Africa Twin, Varadero), de azokról könnyebben átlátható a forgalom, ad egy biztonságérzetet. Itt Romániában az alacsony építésű autók, motorok hamar tönkremennek. Jobbak földutakon is a magasabb építés miatt. Csak előnye van a magasabb építésnek. Hátránya talán egy: ha nagyon gyorsan akar az ember szerpentinezni, mert jobban billeghet. Dehát autóval nagyon nem is lehet, meg nem is érdemes szerpentinezni.
2015. aug. 25. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!