6V-os Simsonnál mekkora a normális töltőfeszültség?
Nekem nincs 0,5V se. Ez nagyon kevés?
Hallottam már arról hogy a feszültségszabályzón van SOK TÖLTÉS/KEVÉS TÖLTÉS kivezetés, de nem tudom a kiosztását. Valaki le tudná esetleg írni a vezetékek funkcióját színek szerint?
Én 6 voltos mz-vel szórakoztam ,az simán leadott 12 voltot is.
gondolom simsonnál is többet kell leadnia mint 6v.
A simson.hu ott nézz körbe
Esetleg le kellene írni hogy milyen típus, és gyártási év. A gyújtótekercs és a test között 20-50 V feszültség különbségnek kell lennie. Az hogy "6V" az csak a lámpára meg az akkumulátorra vonatkozik, a gyújtáshoz semmi köze.
0,5 V az lószar, vagy gyenge a mágnes, vagy rossz a tekercs
Ha az akku töltést nézel akkor 7.2 V a töltőfesz
Nem lehet hogy váltófeszen van a multiméter
Akkor még egy nagy kérdés:
Ha sokáig ment akksi nélkül a motor, akkor az tönkre tehette a töltőtekercset?
A töltőtekercsem elég vékony (a többihez képest) kinézetre. Az észrevettem, hogy a testelése le van válva (forraszva volt a gyújtásalaplapra) ezért egy külön vezetékkel letesteltem, de így is ennyi a töltésem...
Egyébként gyárilag ez a tekercs adná az áramot a hátsó helyzetjelzőnek is, nem?
(-Rendesen mértem (nem váltófeszen volt a multiméter)
-Igen, az akksi töltőfeszültsége érdekelt-Köszönöm.
-A gyújtást tudom, hogy teljesen más (20-30k V) de azt nem is kérdeztem...az nem lehet 6V-os :D
-és egyébként a lámpák is 6Vosak, de az sem szerepelt a kérdésben)
! db tekercs van a simson gyújtás alaplapon
1 kicsi ő a jeladó 1 db mágnes meggy el Fehér kis műanyag
Néhány ohm ha rámérsz multival
Van 2 db egyforma ők a világításhoz való. Ő tölti az akksit is 1-2 Ohm-os az ellenállása 6V
Az utolsó a gyújtásé (vékony rézvezetékes) Na ő pedig 200-400voltos feszt állít elő ugye ő a kondit táplálja amit gyújtásnál energia tároló lesz (Váltó fesz)
Azt tudom, hogy melyik tekercs, alkatrész mire való.
Egyébként megszakítós gyújtásom van, ennek kiváló a tekercse, nincs vele semmi gond.
A töltőtekercsem (ami az alaplapon a legalsó) az elég vékon: kb feleakkora mint a gyújtótekercsem.
(A világítótekercsem is kisebb, és ez is gyengélkedik, de most nem ez érdekel)
A gyújtótekercset, akor hogyan mérjem?
A test és tekercs vége között?
Mekkorának kell lenni az ellenállásának?
Most az alaplapi tekercsre vagy kiváncsi vagy a gyújtótraffóra?
Az alaplapinál 1-2 ohm -nak kell lennie az ellenállásnak (test és a tekercs kivezetése) között. (Árammentesen mérj)
Ha ugyanitt járómotornál mérsz rá (váltó feszen) alapjáratnál 2-4 Volt lesz mert kicsi a fordulat
Ha a traffóra vagy kiváncsi azt is leírhatom.
Ne haragudj, a legutóbbi kommentáromban elírtam...mindegy.
Le tudnád írni még a töltőtekercs és a világítótekercs ellenállását is?
Mind a három tekercsednek 1-2 ohm körül kell lennie hisz 6 voltos és kevés vezeték van rajta
A gyújtótekercsnél akkor igaz ha van külön gyújtótraffó.
Nekem igaz hogy jawa mustangom van de ott is mind a három tekercs 1,2 ohm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!