Van egy disel kocsim és nem jo motor olajat ontottem bele mi baja lesz?
"el mentem venni es jo motor olajat ami bele valo azt is bele ontottem lesz valami baja?"
Te, nem folyt ki? Esetleg nem lyukas a karter hogy ennyi belement?
Egyébként utántöltésnél nem okoz gondot, feltéve hogy nem kétütemű olaj raktál bele, olajcserénél már érdekesebb a történet.
De jó lenne ha nem a nem létező látnoki képességeinkre alapoznál, hanem közölnéd hogy milyen Mazda (típus, motor mérete és üzemanyag), plusz hogy milyen olajat raktál bele.
Az olajról nem az érdekel hogy zöld vagy kék a flakonja, hanem a márka, a típus, és a viszkozitás (a két szám az oldalán ami között egy "W" van).
"azt is bele ontottem"
A nívópálcán két jelzés van, az egyik a minimum, a másik a maximálisan megengedett olajszintet jelzi. Az olajszintnek e két jel között kell lennie. Vigyázzunk, nehogy túltöltsük, mert az káros lehet a motor tömítéseinek! (Ha túl sok az olaj, a motor ki fogja nyomni a szimmeringeken, ezáltal tönkretéve azokat)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!