Autó ablak sötétítés, bírság?
Olyan típusú kocsim van,aminek az üvegének alapból van egy nagyon enyhe színezése.
Ma igazoltattak a rendőrök.
Ezek voltak a választási lehetőségeim.
1.A helyszínen eltávolítom az ablak színezését.
2.Helyszíni bírság 10.000 a sötét üvegért.
3.Leveszi a rendszámom és feljelent.
10 percet agyaltam,hogy mit tehetnék,ilyen szintű szemétség ellen,azok meg nyugodtan megvárták.
Adott csekket a 10e-ről,de szerintem ez rohadt nagy szemétség,nem akarom annyiban hagyni,mit tehetnék,hogy ne lopjanak meg?
Nem sötét a kocsim ablaka egyáltalán.
Úgy tűnik, hgy megunták az izzókészlet miatti basztatást és most a szélvédőkre szálltak rá, legalábbis az alábbi cikk szerint:
Tudom, újságírónak azt se szabad elhinni, amit kérdez, de mintha egyre többen panaszkodnának az utóbbi időben!
Most sötétített az ablakod vagy nem?
Ha nem akkor miért nem mondod a rendőrnek, hogy nem sötétített és hagyjon békén?
Ha pedig az, akkor meg miért panaszkodsz, hogy "meglopnak", mikor jogos a büntetés?
helló nem te vagy az egyetlen ember akit ezzel szívatnak most nézegettem egy jogi fórumot és valaki ezt írta az üggyel kapcsolatba
A rendőr szármon kérheti a sötétített ablaküveg használatának jogosságát, ennek hiányában pedig megbüntethet. Minderre jogszabályban biztosított joga van. ( az ebből eredő közúti balesetek elkerülése végett tiltották be, ill. kötötték használatát engedélyhez )
Mivel sem a kereskedő, sem pedig a volt tulajdonos nincs birtokában a használat jogosságát igazoló dokumentumoknak, a következő megoldási lehetőségek jöhetnek számításba:
* felkeresed a gépjármű külföldi gyártóját és igazolást kérsz a színezett ablaküveg gyári mivoltáról. (bizonyára hosszadalmas és problémás a megoldása...)
* elmész az Autófelügyelethez (pl. Mozaik utca ) és segítségüket kéred. Õk megvizsgálják, hogy gyárilag színezett- e az üveg.
Abban az esetben, ha megállapítják, hogy gyárilag ilyen, igazolást kérsz róla. ( kb. 6-10 ezer forint )
Ez még mindig olcsóbb megoldás az üvegek kicseréltetésének költségénél.
remélem tudtam egy kicsit segíteni
Szerintem jobb is ,hogy ott helyszínen nem kezdtél el vitatkozni velük mert csak még nagyobb sz@rba hoztad volna magad (megszívattak volna...)
Tőlem pl. műbizonylatot kértek a hátsó lámpáról(kristálylámpa) , amit normális boltban vettem és benne van az "E" jelzés... még mutattam is a rendőrnek.. erre nem mondott semmit csak azt szajkózta ,hogy papír kell róla és hogy papír kell róla! (hiába mondtam,hogy friss a műszaki és ,hogy műszakin sem szóltak érte)!
# 4
Az lényegtelen, hogy gyári.
MAGYARORSZÁGON a MAGYAR JOGSZABÁLYOK érvényesek. USA-ban pl. teljesen szabályos a sötétített ablak. Ha az autót hazahozod mégsem járhatsz vele csak ha megkapod rá az engedélyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!