Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a Simson...

Mi a véleményetek a Simson Schwalbe-ról?

Figyelt kérdés
Szeretnék venni egyet nagyon tetszik városi közlekedés és néha föld úton is mennék vele
2012. nov. 15. 16:49
 1/6 anonim ***** válasza:
Se nem robogó, se nem motor, nagyon öreg és elavult, gyenge futómű, gyenge dobfékek, stb S51 el jobban jársz.
2012. nov. 15. 16:59
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem volt igaz csak rámmaradt, nem költöttem rá, valamit bütyköltem rajta, ment is meg nem is, aszfalton nem is használtam, csak földúton anno jogsi hiányában, ha éppen olyan kedve volt hogy ment akkor addig ameddig az erő el nem fogyott, és hamar elfogyott mert nagy az úgymond kaszni, de viszont nem kell attól sem félned hogy egy felcsapódó kö sebet ejt a lábadon.
2012. nov. 15. 17:00
 3/6 anonim ***** válasza:
1 nagy hibája van: 60 fölött beszitál a kormány. De egyébként jó motor. A blokkja sokat bír. A burkolat pedig megvédi a lábaid a fagyos hidegtől ilyenkor.
2012. nov. 15. 18:59
 4/6 gomzoli ***** válasza:

Apámé 18 évig működött, kisebb hibákkal, a szokásos karbantartásokkal. Aztán vett egy autót (annak látszó roncsot), és a következő éjjelen ellopták a Schwalbe-t. Nagyon sajnáltuk, titkon reméltem, hogy majd megkapom. Megbízható, jó motor volt, 2 személyre vizsgáztatva, simán elmentünk vele nagyobb távolságokra is (50 km) horgászni, és nem emlékszem, hogy cserben hagyott volna minket. Ennek már 20 éve. Azóta lestrapálódott a még megmaradt állomány, nehéz olyat találni, amit megkíméltek, és jól karban tartottak. Az is a baj, hogy az utóbbi 1-2 évtizedben főleg inkább tizenhúsz éves fiatalok olcsó tanulómotorja volt, mint minden Simson, és szinte minden példánynak volt már vagy 4 tulajdonosa.

Ha kifogsz egy viszonylag jót, és szeretettel felújítod, pénzt és fáradságot nem kímélve, és rendesen bánsz vele, akkor nem fogod te sem megbánni, mert egy igazi érték lesz a kezedben, nézd majd meg 10-20 év múlva az árát! Itt Németországban még egy átlagos állapotúért is elkérnek 800 Euro-t (már most!), és viszonylag keresett, mert sok hajdani NDK-s nosztalgiázásból is ilyet szeretne.

2012. nov. 15. 21:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Nagyon stílusos kis gép szerintem, főleg a gyári okkersárga vagy fehér modell :)
2012. nov. 16. 15:59
 6/6 anonim válasza:

A simson ha jól bevan álítva karbantartva, sokkal megbízhatóbb, mindt egy mai pl robogó.

Szóval a városi közlekedésre és a néh földútra, a schwalbee teljesen jó.

2012. nov. 17. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!