SAJÁT tapasztalatok Renault dCi motorról?
Csak is SAJÁT TAPASZTALAT-okat szeretnék kérni, nem általános véleményt! Érdekelne főként a 1.5 dCi 110Le-s változata!
Köszönöm :)
Nekünk Nissan Kubistarban van, 1.5 dCi, 170 000 km, 50% pálya 140, 50% város, garázs nuku.
Semmi változás a gyári állapotokhoz képest. Ugyanúgy húz, a turbo ugyanúgy kapcsol, az olaj ugyanolyan "zavaros", hidegben ugyanúgy pöccre indul, olajat ugyanúgy nem eszi, mint új korában.
Kicsit hangosabb lett, ahogy a kipufogórendszer öregszik.
Hagyjuk már ezt az olajpumpás szöveget. Saját tapasztalatot kért! Nem azt, hogy az x szerelő havernál láttál 2 rosszat.
SAJÁT tapasztalat: 250e Km-t mentünk már ilyen motoros autóval kb. 0 meghibásodással. Haver Cliojában 300e Km van, újkora óta ő használja, ő is csak kopó alkatrészeket vett, már eszi egy picit az olajat.
Én csak ajánlani tudom, remek konstrukció, nem véletlenül szerelik már 10 éve rengeteg autóba. Újabban a Merci A osztályban is ilyen van!
Népítéleten a Laguna, Megane III-akról szerintem csak jót írnak, főleg motor tekintetében. Milyen fajtát szeretnél venni?
Ahogy fentebb is olvastad, jó konstrukció. Nem véletlenül szerelik kis haszongépjárművekbe (Kangoo, Kubistar). Azok 1 év alatt mennek annyit, mint egy családi autó 5 év alatt.
Kicsit kihegyezett a motor a henger űrtartalom- teljesítmény arány miatt. Ezért valószínűleg 4-600 000 km után, amikor a motor elkezd szarakodni hidegindításnál, az autótól meg kell szabadulni.
Összességében kiváló konstrukció.
Szerintem nagyon jó választás, nyugodtan vedd meg. A külföldi példányoktól óva intelek.
Laguna nem tetszik esetleg? Olcsóbbak, mint a Meganeok.
300-nál kb. minden autónál előfordulhat turbócsere. Az nem hiba!
Én azért döntenék a Laguna mellett, mert könnyebb belőle normálisan felszereltet kapni. Sajnos Meganeból sok a fapados, amik nagyon csúnyák belül. De kétségtelen, hogy nagyon jó választás, és jó kompromisszum.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!