Ford 12 év átrozsdásodási garanciát ad! A fényező szerint ez akkor is áll, ha nem szakszervízbe hordtam. Vélemény?
Ha az a felület kezd el majd rozsdásodni az autódon, ami pl. koccanást követően nem szakszervizben javítva lett, akkor ha arra akarod majd a garanciát érvényesíteni, a szakszerviz meg fogja állapítani hogy az javítva lett. (Ehhez egy 30e Ft-os rétegvastagság mérő is elég)
És mivel ez a javítás a nyilvántartásukban nem szerepel, ezért azt fogják mondani, hogy erre a garancia nem érvényes, mert a rozsdásodás oka a nem szakszerű javítás.
Egyébként meg szakszerviz sem javít gyári fényezési színvonalon, max. ha elemet cserél.
Pl. egy márkakereskedésben vett autóm csomagtartó ajtójára egyszer ráesett egy kapu az autó 4 éves korában, a márkakereskedés szervizében lett javítva.
6 évesen ugyanezen márkakereskedésbe vittük eladni, ahol megállapították hogy az autó az EUROTAX szerint értékénél kevesebbet ér a hátsó ajtó szakszerűtlen fényezése miatt.
Na ekkor megmutattam nekik a szervizkönyvet és kértem hogy nézzék meg a nyilvántartásukat, mely szerint a szakszerűtlen javítást ők végezték. Ekkor már nem volt duma. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!