Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ebben az évben még elkezdhetem...

Ebben az évben még elkezdhetem 14 évesen a kismotor jogsit?

Figyelt kérdés

November 5-én töltöm be a 14-et és már többször szóbakerült a vizsga, így szeretném elkezdeni. Januártól már csak 16 évesen lehet letenni, akkor egy év múlva már a B jogsit kezdeném, szóval nem lenne értelme. Mindenképpen automatával szeretnék vizsgázni, mivel a kuplungkezeléssel még vannak problémáim és amúgy is automata géppel közlekednék. Tényleg beleírják a jogsiba, hogy automatán tanultam és váltóssal nem mehetek? Valamint ha előtte, vagy közben sikerül egy mocit venni, akkor mehetek a sajátommal? Tényleg olcsóbb úgy a vizsga?

Köszönöm a válaszokat!

2012. okt. 30. 00:41
 1/6 anonim ***** válasza:

M kategóriában eleve az oktatás is robogókkal van, de később mehetsz váltós motorral. Ez csak a B jogsinál van így, de ebben sem vagyok biztos. Amúgy meg itt egy kérdés múlt hétről: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__358..

Itt találsz választ a kérdésedre.

2012. okt. 30. 08:31
 2/6 anonim ***** válasza:

13,5 éves kortól kedzehetted volna! mire vártál? erről lekéstél! ilyen hülyeséget meg hol hallottál hogy autómata vagy sem? 50esből csak robogóval vizsgáztatnak, egy oktató nemfog aládrakni egy aprilia rs50-et/derbi senda-t

ha saját motorral mennél nem a vizsga lenne olcsóbb hanem az órák amiket gyakorosz. mert ugye akkor te fiszeted a benzint, biztosítást, és nem az oktató.

2012. okt. 30. 11:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Természetesen robogóval (kismotor) mennék. El szerettem volna kezdeni, de mindig halasztottunk, meg el lett felejtve. Nem értem, hogy miért késtem le.. Úgy hallottam valahol, hogy ha automatán tanultál, akkor váltósat nem vezethetsz. "50esből csak robogóval vizsgáztatnak, egy oktató nemfog aládrakni egy aprilia rs50-et/derbi senda-t" Ezek is robogók/kismotorok, szóval nem értelek. Nyilván nem egy 1-2 éves Piaggio-val vagy Apriliával fog vizsgáztatni, hanem valami régi Dio-val, vagy ilyesmivel.
2012. okt. 30. 13:40
 4/6 anonim ***** válasza:

" "50esből csak robogóval vizsgáztatnak, egy oktató nemfog aládrakni egy aprilia rs50-et/derbi senda-t" Ezek is robogók/kismotorok, szóval nem értelek."

Akkor ne karj jogsit, mert attól hogy egy motor 50ccm-es még nem robogó.

2012. okt. 30. 13:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor kezdjük ott a dolgot hogy NEM EMELIK AZT A NYAMVADT KORHATÁRT!!

Tegnap se emelték ,tegnapelőtt se és nem is fogják.

[link]

320 oldalk után vannak ezzel kapcsolatba írások.

És még mielőtt valaki elkezdené:

Nem, nem a magyar közlönybe hazudnak hanem a blikkben és egyéb helyeken.

Valamint ahova oda van írva hogy 2013-ba lép hatályba az nem régi és nem járt le. Az lesz jövőre.

2012. okt. 30. 16:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Hát haver srác elég hülyén tudod a dolgokat, mi az, hogy mindenképp autómatával akarsz vizsgázni? XD Ajánlom neked, hogy tájékozódj kicsit és ne az oviban kapott infókból indulj ki. M kategóriából nem raknak alád egy 6 sebességes Aprilia RS 50-est AMI NEM ROBOGÓ.
2012. dec. 25. 21:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!