Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tényleg annyira könnyű vezetni...

Tényleg annyira könnyű vezetni egy diesel autót?

Figyelt kérdés
Sokan mondogatják, hogy azzal szinte le sem lehet fulladni, meg hogy a diesel kocsiknál elindulásnál nem is kell gázt adni... Most tanulok vezetni és benzinessel megyek, itthon is az van, szóval nem hiszem hogy mostanság fogok menni diesel kocsival, szóval csak érdeklődnék, hogy tényleg ennyivel egyszerűbb lenne diesel kocsit vezetni?

2012. okt. 27. 20:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha megtanulsz vezetni és lesz már egy kis gyakorlatod is, akkor gyakorlatilag mindegy mit vezetsz. Kezdőknek talán könnyebb a dízellel lassan manőverezni meg rutinozni.
2012. okt. 27. 20:21
 2/11 anonim ***** válasza:
23%

jajj már ezt a sok baromságot, sajna tele van minden fórum a nagyokosok hozzászólásával, hogy dízel így meg úgy

egy ezer ccm-es benzines fostalicska is simán elindul gáz nélkül

amúgy valamivel tényleg könnyebb, mert nagyobb a nyomaték alacsonyabb fordulatszám tartományban, de ettől még a dízellel is simán lefulladhatsz

2012. okt. 27. 20:21
 3/11 anonim ***** válasza:

Annyira nem értek az autókhoz a jogsim sincs még meg de nálam se benzinesnél se dízelesnél nem kellett gázt adni induláskor felengedtem a kuplungot aztán elgurult magának vagy 5-10km/h val. Igen jóval nehezebb lefullasztani mert műs elven működik de le lehet.

Én véleményem szerint egy normális műszaki állapotú autót nem nehéz vezetni tök mindegy milyen.

2012. okt. 27. 20:22
 4/11 anonim ***** válasza:

Dízelessel is le lehet fulladni, de nehezebben. Igazából annyi a különbség, hogy a benzines jobban pörög, a dízeles pedig kicsit lassabban gyorsul.

Amúgy pedig szinte teljesen ugyan az a kettő.

2012. okt. 27. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:

utolsó, ugye ezt viccnek szántad?

jobban gyorsul egy benzines? ha van benne 5000 ccm akkor talán...

még a 2.2-es 170 lovas S-maxunkkal is legyorsultam fatert egy 2.8-as V6-os 325 lovas insignia opc-t, pedig ő sokkal jobban vált mint én és komolyan vette

persze egy idő után elfogyott a szusz a fordban, de az első 50 méter az enyém volt

2012. okt. 27. 20:40
 6/11 kovpet ***** válasza:
Vezetői engedélyed lesz, nem típusvizsgád. Nem számít, hogy mivel tanulsz. Az elején béna az ember, aztán már nem béna, ez mindig is így volt. Gyakorolj és nem lesz baj. :)
2012. okt. 27. 22:38
 7/11 anonim ***** válasza:

"persze egy idő után elfogyott a szusz a fordban, de az első 50 méter az enyém volt"

Na jah, csak gondolom az Insignia úgy gyorsul 100-200-ra, mint 0-100-ra. A Ford meg nagyon nem. Az első 50 méteren engem is meg lehet fogni haver Ignis Sportjával. Csak ami neki a végsebesség, nekem az még csak a harmadik :)

2012. okt. 28. 00:28
 8/11 anonim ***** válasza:
Én is dieselen tanultam vezetni,az ég hagyományos adagolós volt lehetett állítani az alapjáraton általában magasabbra szokták az oktatók mert könnyebb vele elindulni,a diesellel alapbólkönnyebb hiszen jelentősen nagyobb a nyomaték.Első autóm benzines volt,nem fulladtam le vele max 1x 2x évek alatt,Aztán jött egy diesel,azzal szinte sos,most automata dieselem van,azzal meg ugye lehetetlen..
2012. okt. 28. 02:19
 9/11 anonim ***** válasza:
1.3-as multijet könnyebben lefullad mint egy 2 literes szívóbenzin akármi... motor méretétől is függ, de amugy meg az elindulás csak egy momentuma a vezetésnek, szóval maga a vezetése nem feltétlen könyebb...
2012. okt. 28. 18:17
 10/11 A kérdező kommentje:
köszi :)
2012. okt. 28. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!