Vihetek-e személyt A1-es jogsival?
Figyelt kérdés
Sziasztok! Az a helyzet, hogy januárban töltöm a 16-ot, és szeretném letenni az A1-es jogosítványt. DE! Elvileg 2 évig még nem vhietnék személy, mert nincs meg a kellő rutinom. DE! Lassan 2 éve megvan az M-es jogsim. Szóval így vihetnék személyt A1-el? Előre is köszi a vállaszokat! Sziasztok! 15f2009. aug. 9. 20:04
1/10 anonim válasza:
a kezdő vezetői engedély az adott kategóriára vonatkozik
de példálul A korl. jogsihoz már nem kell a kezdő vezetői engedély ha most lerakod az A1-et
2/10 anonim válasza:
M-et nem számolják motoros jogosítvány kategóriába.. min. 2 évnek kell eltelnie úgy hogy A-kategóriás jogsid van. (A1, Ak, A)(tehát min. 18nak kell lenned hogy személyt vihess)
3/10 A kérdező kommentje:
:( Sajnos erre számítottam. Ez ritka nagy baromság amúgy, mert azt hallottam, (nem biztos) hogy ha van 2 éves autó jogsid, és pls leteszed a Akorlt akkor már vihetsz személyt. Szóval ez számomra érthetetlen. Ugyan úgy közlekedik mint a mopedes (kressz szerint nem, de reálisan igen) és mégse szerez motorozási tapasztalatot... :(
2009. aug. 10. 00:10
4/10 anonim válasza:
a szabályok közül eléggé sokat tartok én is hülyeségnek.. de hát, ez van :) (2. hsz voltam) (amúgy szerintem igazából ennek a 18. életév betöltése a lényege, de nem tudom biztosan)
5/10 A kérdező kommentje:
De ilyen elven 17 évesen autóval is lehet utast vinni, az meg sokszor veszélyesebb, nehezebb vezetni... (leglábbis én amikor próbálkozok régi swiftünkkel, sokkalta balf@szabb vagyok, mint anno simsonnal.)
2009. aug. 10. 01:27
6/10 anonim válasza:
Hát igen sajnos nem lehet személyt vinni A1-el én is most készülök letenni de ezen nem fog múlni kicsi az esélye hogy megállitanak a rendőrök és nem is mindegyik köt bele az ilyenbe szal én már 50esen is vittem személyt rendőr mellet is és nem is állitott meg :D!
Jó motorozást és gumifát :D
15/F
7/10 anonim válasza:
Kicsit belegondolva... Nem kis felelősség motoron utast vinni. A hátulülőnek ugyanúgy tudnia kell motorozni. Egy kanyarban egy rossz mozdulat az utasnak, és meg is van az esés. Nem véletlen van ez a 2év. Viszont én inkább km-hez kötném, de az meg nem ellenőrizhető. 1éve van A1jogsim. 15ezret mentem eddig vele. Abból kb 1000et utassal. :D
8/10 A kérdező kommentje:
Hát igen... van benne valami. De ez akkor is nagy baromság h autó jogsival összefügg. Tom hogy ez nem számít, de ln motoroztam, nem robogóztam. Ez szerintem motoros tapasztalat terén sokat számít... Esetleg ha valaki tudja hol vannak ilyenek, tudna nekem egy törvényt linkelni erre? Vagy esetleg könyvtárban v levéltárban hol tudnám megnézni? Köszi! Sziasztok!
2009. aug. 14. 11:42
9/10 anonim válasza:
Nem vihetsz, mert az M-es jogsival vezethető gépjármű csak egy személyes. Az első jogsid lesz az A1 lesz, amivel már kétszemélyest is vezethetsz, de mivel ez lesz az első ilyen kategóriás jogsid, ezért a két évet -elméletileg- ki kéne várnod. Gyakorlatilag a lottóötösre nagyobb az esélyed, minthogy ezért bármelyik rendőr is szóljon :) Tapasztalat... :)
10/10 A kérdező kommentje:
Na, ennek örülök! Akkor ha minden jól megy, lehet jövőre jön az MZ, ha mégjobbak, akkor a DT-R! :) Köszi a vállaszokat! Sziasztok!
2009. aug. 16. 09:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!