Hogyan lehet legkönnyebben megszabadulni az autótól?
Ma reggel megint lerohadt az autó alattam (öreg Suzuki). Elegem van!
Eldöntöttem, hogy szeretnék minél előbb megszabadulni tőle, nem akarok rá még többet költeni. Beadom bontóba, vagy odaadom valami hajléktalannak, hogy lakjon benne.
Viszont a hivatalos részével nem vagyok tisztában, ilyenekre gondolok például, hogy mikor kell leadni a rendszámot, ha bontó lesz a vége, hova kell még bejelenteni, stb. Tapasztalatok is érdekelnek.
A bontó bontási igazolást állít ki, adásvételi helyett azzal kell intézni a kivonást az okmányirodában, ha jól tudom, plusz gondolom a biztosító is elfogadja a biztosítás lemondásához.
autobonto.lap.hu-n nézelődjél.
Én nem bontóba vittem, egy szórólapos hirdetést hívtam fel (Régi, üzemképtelen, roncs autót veszek...) Vasas cigók voltak, rendes adásvételivel vitték el, 10-15e forintra számíthatsz így. Az adásvételivel (2 db eredetit kell megőrizned + a vevőnek is!) el kell menni az okmányirodába és a biztosítóhoz bejelenteni/biztosítást lemondani.
..kötsz rá biztosítást és hagyod, hogy ellopják...
(csak vicc. Nem működik, mert nem kötnének rá biztosítást, vagy nagyon drágán. ... de el lehet játszani az ötlettel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!