Milyen "papírok" kellenek Németországba autóval történő történő utazáshoz?
Biztosítómtól megigényeltem a zöldkártyát. Régi rendszámom van, de tudom biztosan, hogy kell -e külön H matrica. Illetve ezeken kívül mi kell még (jogsi, forgalmi természetes, eü doboz új, saját autó).
Köszönöm!
Tudtommal a H matrica külön már nem kell a régi rendszámos autókra (sem). Aztán Ausztriában kötelező a hólánc - ezt speciel nem tudom, hogy csak télen vagy mindig...
Amire vigyázz, hogy Németországban csúnyán büntetik a szabályszegést, de azt is, ha valaki a belső sávban indokolatlanul lassan halad másszóval feltartja a forgalmat.
H matrica kell ha nem eurobrandes a rendszámot (kék sáv az eu csillagaival a H fölött)
Én is úgy voltam német oldalon hogy a biztosító által küldött zöldkártya, jogsi, útlevél oszt ennyi. Ha no limites szakaszon vagy pályán próbáld ki mennyit megy a kocsi. Én 170-ig mertem nyomni aztán mehettem is kifelé mert jöttek mögöttem :)
Érvényes jogosítvány és forgalmi engedély. Nemzetközi zöld kártya. Személyi igazolvány vagy útlevél.
H betű nem kell, mivel EU-n belül tartózkodsz. Elvileg nem úniós rendszámhoz kellene külön H betű, HA ELHAGYOD AZ ÚNIÓ TERÜLETÉT, de ez se olyan nagy probléma. Mi amikor Görögországba mentünk Szerbián keresztül, elvileg kellett volna, de mi nem raktunk fel egyik kocsira sem, senki nem szólt érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!