Simson alacsony benzinszint?
Figyelt kérdés
A simsonomnak olyan problémája van, hogy amikor kiengedem a kuplungot akkor rángat 2-3 másodpercig utána elkezd gyorsulni, de ez van bármely fordulaton, üresben, pedig gázadásra egyből reagál, menet közben a gázadás utolsó negyedében már nem húz jobban, inkább vissza kell picit engedni, hogy jobban húzzon a motor, mi lehet a baj, alacsony benzinszint?2012. okt. 21. 07:31
1/8 anonim válasza:
Gyújtásbeállítás is okozhatja,ezt tartom valószínűbbnek mint a benzinszintet.De lehet az is hogy túl kevés vagy túl sok benzint kap,ezt a gyertya színe ,állapota elárulja.Az egy általánosan elterjedt tévhit hogy a benzinszinttel állítjuk a kajáját,azt egyszer kell beállítani úgy hogy kb félig engedje az úszóházat benzinnel a tűszelep,ezekután a súber lentebb fentebb állításával valamint a fúvókaméretével szabályozunk.Valószínű hogy a benzin-levegő keverék arányod nem jó,1 kg benzin elégetéséhez 15 kg levegőre van szükség,ettől nem nagyon lehet eltérni.Légszűrőd tiszta? tank alján,úszóház alján nincs víz? kipufogókönyök nincs eltömődve? kompresszió jó?
2/8 A kérdező kommentje:
Semmim nincs eltömődve, légszűrő is tiszta a gyertya színe pedig fekete égett kormos, ezen kívül elfelejtettem odaírni, hogy a gyújtásoldali fedél nagyon melegszik ami szerintem tuti nem a blokktól van, mert hidegen jó a motor semmi baja viszont melegen jön elő hogy rángat váltáskor nem akar erőre kapni
2012. okt. 21. 08:10
3/8 anonim válasza:
Nekemis ilyen a simsonom és nemtudok rájönni hogy miért csinálja. Elég idegesítő.
4/8 ja_az_van válasza:
arra gondoltatok már hogy hány éves a lendkereketek eggyik hiba az lehet hogy el lehet gyengülve a mágnes delejeztetni lehet!!! tipikus simson probléma ledkerék felmelegszik és csökken a mágneses mezö ereje a melegtöl csökken a szikra,gyengül a motor és az istenért nem akkar menni esetleg leáll. a melegedését meg az okozhatja hogy valamelyik tekercs,világito,vagy gyujto vagy töltö tekecs menetzárlatos 1-2 menet és ez rohadtul melegszik. attol még jo tehát tölt,világit ,szikrázik csak épp rohadtul melegiti a lendkereket érdemes kiprobálni másik tuti jo ledkerékkel világitás, töltés bekötése nélkül ha igy jó akkor megvan a hiba!!!! és elkell vinni delejeztetni a tekercset.egyébbként a gyenge világitás is erre utal!!!
5/8 A kérdező kommentje:
Igazad lehet, mert azt tudom hogy nekem pl a gyújtótekercsen egy szál de csak egy el van szakadva és ez is okozhatja a melegedést, viszont a mágnesem egyből odarántja pl a csavarhúzót, de lehet hogy nagyobb hőmérsékletnél már veszít a mágnesességéből
2012. okt. 22. 07:37
6/8 anonim válasza:
Szerintem nem árt megnézni a kajáját is, mert a gyertyának elméletileg őzbarnára kell égnie.
7/8 anonim válasza:
Nem sokat értek hozzá de nekem az volt a baja hogy nem volt meghúzva a bovden, és kopott a kuplung, mikor váltottam volna nem volt benne elég erő hogy váltson , de a sebesség miat "muszáj" neki. Remélem segítettem :).
8/8 A kérdező kommentje:
Hát nekem nem hinném, hogy iylen jellegű dolog lenne, mindig figyelek az ilyesmire, saját érdekemben, hogy nehogy úton maradjak stb, mert messzire járok vele
2012. okt. 24. 17:20
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!