Ha külföldröl (union belül) szeretnék behozni egy autot, akkor a reg ado és a forgalomba helyezés nem ugyan az?
találtam ezek az infokat:
1. Külföldről származó és belföldön forgalomba helyezendő használt járművek megszerzése jogszerűségének, a jármű adatainak ellenőrzésére irányuló hatósági eljárás díja: 10.900, – Ft
Érvényesítő címke díja: 585, – Ft
Ideiglenes forgalomban-tartási engedély: 3.500, – Ft
„E” rendszám esetén a rendszámtábla ára 1 pár: 13.000, – Ft
2. A származás-ellenőrzésre kötelezett harmadik országból belföldi üzemeltetés céljából behozott használt járműveknek, illetve EGT tagállamból behozott eredeti okmányokkal nem rendelkező használt járművek forgalomba helyezési költségei:
A törzskönyv illetéke: 6.000, – Ft
A forgalmi engedély illetéke: 6.000, – Ft
Az érvényesítő címke díja: 585, – Ft
A rendszámtábla ára 1 pár rendszámtábla esetén: 8.500, – Ft
az E rendszám milyen esetbe kell?
itt is ki kell fizetni a törzsköny stb. árát meg átiráskor is? ha mondjuk a saját nevemre veszek kint a kocsit.
1.behozod.
2. kpm vizsga+ forg.ba helyezési engedély ( ezt is ott megcsinálják ) 40e
3.a vámhivatal a vizsaga adatlap ( környezetvédelmi besor., évjárat stb ) megcsinálja, hogy mennyi a regadó.
4. kifizeted a regadót
5. kgfb
6. okmányiroda ( teljesítményfüggő de 1.6-os 94-es kocsimra 22 volt. az okmányirodás rész
7. örülsz hogy végeztél :-)
e rendszámot akkor kérhetsz ha nemakarsz azonnal regadót fizetni.
az okmányirodába viszed a kis kpm vizsgalapot, és kiperkálsz kb 22e-t az e-rendszámért+ és bemutatod az e-rendszámhoz való kgfb papírodat. így fél évíg napoltad a regadót.
Ha a saját nevedre eszed a kocsit külföldön, úgy megúszod a tulajdonszerzési illetéket ( ez az amit ha magyert veszel átíráskor a nyakadba sóznak )
Itt elintézték nekem egybe az összes behozatallal járó papírpzást. [link]
Különben be se hoztam volna a kocsit:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!