Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Na most hogy is van az új...

Na most hogy is van az új jogosítvány? Két évig csak tanulóit kaphat az illető?

Figyelt kérdés
Magyarázza már el nekem valaki. Én azt hallottam két évig csak tanulói jogsit kap az illető, és ez idő alatt nem vezethet egyedül. Ez így van?
2009. aug. 6. 11:35
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

nincs így!

2 évig nem vezethetsz pótkocsis íutót!

Gondolj bele, hogy ha valakinek a családjában nincs senkinek jogsija, akkor ki fog mellé ülni? Mert a szomszéd nem fog kisérgetni senkit

2009. aug. 6. 11:39
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen ezt tudom, ez régen is így volt, de tudom változtattak rajta, szigorítottak, de nem tudom mit.
2009. aug. 6. 11:44
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy tudom,hogy a tanuló jogsi azt jelenti,hogy ha a két év alatt karambolozik,vagy súlyos közlekedési hibát vét,elveszik a jogosítványát,de addig természetesen egyedül vezethet.
2009. aug. 6. 11:48
 4/6 anonim ***** válasza:
Most járok vezetni és nincs semmi ilyen, az elsőnek van igaza
2009. aug. 6. 12:14
 5/6 anonim ***** válasza:
Tervezgetik a módosítást, ami az életkor megemelésével és phszihológiai alkalmasság ellenőrzésével járna, teljesítménykorlátozásban is gondolkodnak. Valóban már most is próbajogsit kapnak először, de egyenlőre még csak annyit takar ahogy a többiek is leirták, 2 évig nem szabad utánfutót vontatni.
2009. aug. 6. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Kezdő vezetői engedély: Kezdő vezetői engedélynek minősül az első vezetői engedély, ha két évnél nem régebben szerezte. A két év lejártáig "B" kategória esetén nem vontathat sem pótkocsit, utánfutót, sem elromlott járművet, "A" kategória esetén pedig az időszak lejártáig nem szállíthat utast. Egyéb tekintetben a kezdő engedély is teljes értékű jogosítványnak számít.
2009. aug. 11. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!