Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megbüntethet a rendőr, ha a...

Megbüntethet a rendőr, ha a motoros kikerüli a kocsisort motorral?

Figyelt kérdés
Múltkor baleset volt, és elterelték a forgalmat, egy kissebb főútra, az autópályáról, és akkora volt a kocsi, kamion sor, hogy egy 10 perces utat, több mint egy óra alatt tudtam megjárni... A szemnbejövő sávban alig közlekedtek a kocsik, de ebben a sávban alig haladt a sor... És több motoros meg simán végigment a szembejövő sávban, indexelve, mintha csak előzne... Ilyenkor ez szabálytalan, és tegyükfel a sorban van egy rendőrautó is... és ilyenkor kifordulna a motoros utűn, és megbüntetné?
2009. aug. 6. 10:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
jó kérdés, mert pl ha záróvonal van akkor az autós megelőzheti az egy-nyomvonalba közlekedő eszközöket, de hogy fordítva is így van-e?
2009. aug. 6. 10:07
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogy mennyire szabályos, de ezért tuti, hogy nem fognak megbüntetni.
2009. aug. 6. 10:16
 3/11 anonim válasza:
55%
Szerintem magasról lesz*rják..
2009. aug. 6. 10:36
 4/11 anonim ***** válasza:
mint mondtad, "indexelve, mintha előzne" - kresz szerint ez folyamatos előzésnek minősül, tehát kétlem, hogy büntetnék. Azt büntetik, ha ugyanabban a sávban teszi meg.
2009. aug. 6. 10:50
 5/11 anonim ***** válasza:

na meg ha nem is tetszik neki, szted utoléri ??

és elérkeztünk oda h gyakorlatilag tökmindegy

2009. aug. 6. 10:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Ha jól értem a főúton előztek, ha nem volt előzni tilos tábla és szembejövő forgalom, záróvonal sem akkor nincs akadálya az előzésnek.
2009. aug. 6. 10:56
 7/11 anonim válasza:
elméletben motoros ugyanabban a sávban nem előzhet 2 nyomtávon haladó járművet. ha záróvonalat lép át akkor büntethető. az más kérdés h érdekl-e bárkit.
2009. aug. 6. 11:01
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

ne keverjük a fogalmakat.

a folyamatos előzés azt jelenti, hogy többsávos út belső sávjában folymatosan haladsz el a külső sávban autózók mellett. ez szabályos.

ha viszont átmész a szembenjövő sávba akkor nem előzhetsz folymatosan, mert szabálytalan. motorral kocsisor mellett ez a kategória (még akkor is, ha nem mész át ténylegesen a szembejövő sávba) azaz a simán megbüntethet, ha olyan kedve van.

2009. aug. 6. 11:02
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Rendőr férjem szavait idézve:a rendőr nem büntet,hanem bírságol!:-)
2009. aug. 6. 11:02
 10/11 anonim ***** válasza:
Elhiszem, hogy a sorban veszteglő autósként elég bosszantó látni, hogy a motorosok otthagynak, mint a szél, főleg, ha szabálytalanul... mivel viszont ettől Neked éppen rosszabb nem lesz (csak ugyan olyan szar), javaslom, hogy inkább ne törődj vele! (Ui: ki nem állhatom a gizdázó motorosokat, de az ilyen esetekben bizony igazat adok nekik, miért is álldigálnának bent a sorban, ha különben meg elférnek. Motorral álldigálni meg nem is olyan egyszerű, mint autóval, szóval, ha berzenkedek is ilyenkor, tudom, hogyha tehetném, magam is kikerülném a dugót.)
2009. aug. 6. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!