Mi van akkor ha több, mint 1 évig nem fizetem a kocsimra a kötelező biztosítást?
Figyelt kérdés
A súlyadót fizetném, csak a kötelezőt nem. Külföldön leszek ugyanis...2009. aug. 5. 16:24
1/9 anonim válasza:
Akkor utólag ki kell majd fizetned.
Ha nem akarod használni, akkor vetesd ki 1 évre a forgalomból.
2/9 anonim válasza:
3 hónap után elveszted a bónuszodat,0-ról indulsz.Ja és persze megszüntetik a biztosításodat.Ha már jó a bónuszod lehet h többet vesztesz pénzben ha újra 0-ban leszel mint, ha befizeted.
3/9 anonim válasza:
Ki kell vonni ideiglenesen a forgalomból, másképp nem oldható meg. Mostmár nem úgy van mint régen hogy dijmegfizetéssel megszünik. Meg nem mindegy ha van bónusz akkor az tovább lehet vinni.
4/9 anonim válasza:
Igaza van az előttem szólónak. Még lehet hogy érdemes lenne utánaszámolni a bónusszal mit veszitesz?
5/9 A kérdező kommentje:
Nincs bónuszom, A0-ban vagyok. Muszáj kivonatnom a forgalomból? Csak azért, mert utcán tartanám a szüleim háza előtt. Viszont ha kivonják a forgalomból, akkor az azt jelenti, hogy leveszik a rendszámot, ugye? Ebben az esetben pedig akár el is vontathatják, nem?
2009. aug. 5. 21:38
6/9 anonim válasza:
Ha nem fizeted, akkor fogsz egy csodálatosan szép összegű csekket kapni, amikor újra kötsz rá. Hatalmas mabisz díjat vernek rád. Egyébként is, a díjnemfizetéssel megszüntetés autó esetében soha sem jó.
Vonasd ki ideiglenesen a forgalomból, még ha le is kell adni a rendszámot, az autót nem vontathatják el, ha nem tilosban parkol.
7/9 anonim válasza:
Ha nincs rajta rendszám elvontathatják,aztán bizonyíthatod hogya súlyadót fizeted a szállítási költséget akkor is rádterhelik. Próbálj valami kertet vagy bíztonságos zárt helyet keresni!
8/9 anonim válasza:
De sajnos, valahogy úgy van a kresszben hogy forgalomból kivont jármű közterületen csak 1 hónapig lehet.
9/9 A kérdező kommentje:
Ha -egyelőre-nem vonatom ki a forgalomból, fizetem a súlyadót, de a kötelezőt nem, akkor úgy rendben vagyok, parkolhatok közetületen? Hisz ki tudja mi lesz külföldön, lehet annyira bejön, hogy jóideig nem jövök haza... Bocsi, hogy ilyen komplikált vagyok! :)
2009. aug. 8. 22:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!