Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti már váltotok téli gumira?

Ti már váltotok téli gumira?

Figyelt kérdés
Úgy értem még csak 10-15 fok van, de hamar itt lehet a tél, vagy várjak még vele??

2012. okt. 7. 08:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Majd 7 fok alatt, akkor szoktam. Ilyenkor még minek? Délutánonként 20 fok felett van, nem tesz jót neki.
2012. okt. 7. 08:54
 2/12 anonim ***** válasza:
Majd novemberben még most elég meleg van nem tesz jót a téli guminak.
2012. okt. 7. 09:03
 3/12 anonim ***** válasza:
December elején szoktam csak feltenni. Most még nagyon korai.
2012. okt. 7. 09:40
 4/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom hol laksz, hogy csak 10-15 °C-ok vannak nálatok. Itt a héten még nem hogy kabát, pulóver nélkül sétálgattam délutánonként, mert 20-23 °C-ok voltak.

Bőven ráérsz egy hónap múlva is lecserélni. Akkor lesz talán tartósan 7 fok alatt a hőmérséklet.

2012. okt. 7. 09:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Nyugtasson meg én már kicseréltem de nem megyek vele olyan sokat hogy totál lekoptassam. Egyébként van pár ismerősöm aki le sem cserélte a téli gumikat mivel nem mennek sokat egy évben
2012. okt. 7. 10:30
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem csak a levegő, hanem az aszfalt hőmérséklete is számít.

0 fokos levegőben, ha süti a nap, akkor simán van 15fok is a fekete aszfalt.. Mérd meg egy infra hőmérővel.

És akkor a kettő együtt számít...

2012. okt. 7. 10:34
 7/12 anonim ***** válasza:
51%
Érdemes az utolsó pillanatra hagyni a gumi cserét.Várd meg amíg le lesik az első hó,vagy elkezdenek lefagyni az utak.Ilyenkor akár órákat is várhatsz a gumisnál,mert a többség is vár az utolsó előtti pillanatra.De a gumisnál várakozást hasznosan is lehet tölteni.Hívd fel vagy írj a barátoknak,ismerősöknek,rokonoknak,ápold a kapcsolataid.Vagy szórakoztasd viccekkel az autós társaidat,akik már szintén órák óta várakoznak a sorban.Így akár új barátokra is szert tehetsz.
2012. okt. 7. 10:58
 8/12 anonim ***** válasza:
Én még nem, de már tervezem, ha lesz időm, megteszem. Szerintem nyugodtan válts, nem fog ártani a téli gumidnak, ha ilyen időben használod.
2012. okt. 7. 12:07
 9/12 anonim ***** válasza:

Amikor kezd romlani az idő olyan mértékben, hogy megkívánja az autó a téligumit. ez november közepe fele szokott lenni.

gumishoz nem kell menni, felnire szerelve vannak a garázsban, egy óra alatt bőven lecserélem, ha meg a kompresszort rá tudom venni hogy működtesse a kerékkulcsot 15 perc.

2012. okt. 7. 12:13
 10/12 A kérdező kommentje:
Az a baj attól félek, hogy hamar itt lesz a rossz idő és nem szeretnék esőben, sárban dagonyázva kereket cserélni... de igaz, hogy még délután bőven van 20 fok is akár.... de lehet cserélem az elkövetkező 1-2 hétben, mert hétközben egyáltalán nem érek rá ilyenre, max hétvégén... már úgy is csak max 3-4 hét van vissza az igazi hidegig...
2012. okt. 7. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!