Emberek! Most komolyan kérdezem, hogy miért van szükség egy 800 köbcentis autóba lpg gázt rakatni? Menni benzint fogyaszt egy ilyen 4-5 litert?
Ha azt nézzük hogy 1 liter benzin 430Ft. 1 liter gáz pedig csak 230ft, akkor literenként, vagyis gázzal 100km-ént Kb. 1000Ft.-ot lehet spórolni. 1000km-nél 10.000Ft,stb.
Igen, egy ilyen autó is megeszi az 5-6 litert.
Sokan engem is hülyének néztek, mikor felvetettem, hogy egy 1000cm3 autóba szeretnék rakatni egy gáz szettet, pedig szerintem, aki sokat használja, annak igen is megéri.
Mielőtt emelik az üzemanyagot 8ft.-al a legolcsóbb kutaknál tömeg szokott lenni, kérdezem én, így mennyit tud megtakarítani egy tanknál 400Ft-ot? Ez olyan sok? Nem is értem. Ha a gáz és az üzemanyag között megmaradna ez a differencia, akkor szerintem van értelme a gázos autónak.
Persze minél nagyobb az autó fogyasztása, annál hamarabb megtérül az átalakítás, és a fenntartása is jóval kedvezőbb.....
Én úgytudom lpg gázból pont a dupláját fogyasztja az autó, mint benzinből,
Rosszul tudod. 15-20%-al fogyaszt többet belőle az autó.
És természetesen pontosan ugyan úgy reagál / gyorsul / megy, mint benzinnel.
Mondom ezt 400.000 km gázüzem után.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!