Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nincs igazam? (folyt lent)

Nincs igazam? (folyt lent)

Figyelt kérdés
Ezért vannak a sok balesetek 17-18-20 éves gyerek megkapja apjátol az audit bmv-t és mennek bulizni haverjaival és áhh kiprobálom mennyit megy aha csak meg kell is kell állni mindenki tudja neki nyomni a gázt de az nem biztos hogy megtud állni nincs igazam?
2012. szept. 29. 11:40
 1/10 anonim ***** válasza:
Nincs igazad. A baleseti statisztikákat böngészve nincs egyértelmű kép arról, hogy a balesetek nagy részét fiatal vezető és drága gépjármű ( vagy erős ) okozza. Sőt, ami számomra érdekes volt, az gyorshajtás nem a legfőbb ok volt. A figyelmetlenség és az elsőbbségadás elmulasztás is legalább olyan gyakori.
2012. szept. 29. 11:46
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó de azért éjjel buliból hazafele
2012. szept. 29. 11:54
 3/10 anonim ***** válasza:

Éjszaka bulizni a fiatalok járnak, a 98 éves nagymama biztos nem fog - bár ki tudja.

Akárhogy tekered, csavarod a kérdést nincs igazad. A "diszkóbaleseteket" nem tudod gazdag "csákó" + drága és erős autóhoz kötni. Ez személyi kérdés.

Lehet valaki felelőtlen csórón egy lepukkant autóban. (Pl ittasan volán mögé ül.)

Sőt, mondok egy személyes példát: Egy drága és gyors motort vezetek. A tapasztalatom az, hogy pont az olcsóbb-gyengébb autót vezető fiatalabb korosztály próbál "emberkedni", mintegy kisebbségi komplexusát ellentételezni. A drágább géposztály szinte "menekül". Hozzáteszem: sosem "versenyzek" közúton és túl öreg vagyok már a marhaságokhoz. Szóval a lámpától lámpáig versenyeket rendre elvesztem.

Te is ilyen komplexusokkal küzdő emberke lehetsz.

2012. szept. 29. 11:59
 4/10 A kérdező kommentje:
Nincs is jogsim még :)
2012. szept. 29. 12:01
 5/10 anonim ***** válasza:
Jogsid nincs, komplexus már van.
2012. szept. 29. 12:03
 6/10 A kérdező kommentje:
Én csak mondtam hogy ez miatt lehet :)
2012. szept. 29. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Nincs jogsid , nem vagy benne, tipikus sztereotip duma.

Nem így működik, 17-18-20éves gyerek is tud vezetni ha odafigyel és nem ivott/tolt mást, és az 50éves se tud ha benyomott egy liter pálinkát.

Plusz ugye nem csak Audival meg BMW-e lehet fejreállni, régi Swifttel, sőt Trabanttal is. Csak mondjuk az Audiban meg a BMW-ben kisebb eséllyel töröd össze magad. Ez megint a tipikus általánosítás.

Egyébként a "friss" jogsis sofőrök sokkal kiszámíthatóbbak, náluk inkább a bizonytalanság okoz problémákat, de sokkal jobb mint a rutinból vezető 40-50körüli kategória, aki megszokásból megy bele a kanyarba és sokszor elfelejti hogy jöhetnek szemből is (csak egy példa , nem sorolnám, aki vezet tudja miről van szó).

Szóval gondold át mégegyszer.

2012. szept. 29. 12:58
 8/10 anonim ***** válasza:
Hát nem tudom.. Én sokkal több olyan balesetet látok, ahol tök átlagos az autó, vagy épp egy tragacs. Mindenféle biztonsági kütyütől mentes. Illetve sok a baleset, amit taxis okoz, sok az is, amit céges autóval okoznak. És egyik sem tinédzser. Még régebben az egyik főúton egy új Citroen családi kisbusz haladt, előtte fordult be egy kamion jobbra, a sofőr(az apa) ezt nem volt képes kivárni, áttért a szembe sávba, ahol frontálisan ütközött egy kamionnal. Meghalt ő is, meg a 2 lánya.. Ilyen téren valóban nem lehet általánosítani, sok baleset van fiatal srác miatt is, de én eddig a legdurvábbaknál mindig idősebb embert láttam... Pl. az 5-ös úton 45 éves csávó VW Phaetonnal ölt meg egy egész családot, mert ittasan vezetett és persze olyankor előzni is kell. Fiatal srác szerencsére kevés van, aki alatt ilyen iszonyat drága gép van, így azok csak magukat nyírják ki legtöbbször.
2012. szept. 29. 14:01
 9/10 anonim ***** válasza:

Azért ennyire nem kéne általánosítani. Én pl csak pár nap múlva töltöm a 18-at de már tavaly november óta meg van a jogsim ésdecember óta van saját autóm (opel astra classic). (Nem a szüleim rakták alám a saját magam álatal megkeresett pénzből vettem és próbálom is egyedül fenntartani.) Idáig már 3500 km-t vezettem és eddig még semmi gondom nem volt, senkiben és semmiben nem tettem kárt, még csak nem is hajtok 150-nel. Szerintem aki tudja, hogy mi pénze fáj egy autó az vigyáz is rá.

Szerintem a 60-65 év feletti vezetők sokkal kiszámíthatatlanabbak és veszélyesebbek.

2012. szept. 29. 16:32
 10/10 anonim ***** válasza:

Erdekes statisztika erre felenk:

Szegenyebb regiokban(varosperem) a fiatal soforok megveszik a 250+ loeros hatsokerekes autokat, es toljak neki ami kifer a csovon, persze a hidlabakat, szallagkorlatokat meg lehet nezni....es a hirek szerint az eves szinten a kozuton meghalt vezetok szama 300 kornyekere szokott kijonni. Emellet a legnagyobb gond meg ha isznak is. Evente jopar azert hal meg mert menekul a rendorok elol aztan eleugrik egy fa vagy arok. Persze ha lakossag aranyaba nezzuk mivel nagyjabol 1/3 1/3 1/3 az eloszlas eletkorra kivetitve(0-18 18-65 65-) es 16 evesen mar lehet jogsit csinaltatni, igy nincs kiogroan magas eretek egyik csoportban sem. Persze ha maskepp neznenk( a Statisztika csodaja) akkor a 16-25 eves korosztaly a legveszelyeztetebb, mint minden orszagban. De ez meg mindig nem jelenti azt hogy CSAK ok a hibasak, mert sokszor ahogy irtak a Kamion az erosebb teljesen mindegy milyen melyen alszik a sofor.

2012. szept. 30. 03:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!