Nincs igazam? (folyt lent)
Éjszaka bulizni a fiatalok járnak, a 98 éves nagymama biztos nem fog - bár ki tudja.
Akárhogy tekered, csavarod a kérdést nincs igazad. A "diszkóbaleseteket" nem tudod gazdag "csákó" + drága és erős autóhoz kötni. Ez személyi kérdés.
Lehet valaki felelőtlen csórón egy lepukkant autóban. (Pl ittasan volán mögé ül.)
Sőt, mondok egy személyes példát: Egy drága és gyors motort vezetek. A tapasztalatom az, hogy pont az olcsóbb-gyengébb autót vezető fiatalabb korosztály próbál "emberkedni", mintegy kisebbségi komplexusát ellentételezni. A drágább géposztály szinte "menekül". Hozzáteszem: sosem "versenyzek" közúton és túl öreg vagyok már a marhaságokhoz. Szóval a lámpától lámpáig versenyeket rendre elvesztem.
Te is ilyen komplexusokkal küzdő emberke lehetsz.
Nincs jogsid , nem vagy benne, tipikus sztereotip duma.
Nem így működik, 17-18-20éves gyerek is tud vezetni ha odafigyel és nem ivott/tolt mást, és az 50éves se tud ha benyomott egy liter pálinkát.
Plusz ugye nem csak Audival meg BMW-e lehet fejreállni, régi Swifttel, sőt Trabanttal is. Csak mondjuk az Audiban meg a BMW-ben kisebb eséllyel töröd össze magad. Ez megint a tipikus általánosítás.
Egyébként a "friss" jogsis sofőrök sokkal kiszámíthatóbbak, náluk inkább a bizonytalanság okoz problémákat, de sokkal jobb mint a rutinból vezető 40-50körüli kategória, aki megszokásból megy bele a kanyarba és sokszor elfelejti hogy jöhetnek szemből is (csak egy példa , nem sorolnám, aki vezet tudja miről van szó).
Szóval gondold át mégegyszer.
Azért ennyire nem kéne általánosítani. Én pl csak pár nap múlva töltöm a 18-at de már tavaly november óta meg van a jogsim ésdecember óta van saját autóm (opel astra classic). (Nem a szüleim rakták alám a saját magam álatal megkeresett pénzből vettem és próbálom is egyedül fenntartani.) Idáig már 3500 km-t vezettem és eddig még semmi gondom nem volt, senkiben és semmiben nem tettem kárt, még csak nem is hajtok 150-nel. Szerintem aki tudja, hogy mi pénze fáj egy autó az vigyáz is rá.
Szerintem a 60-65 év feletti vezetők sokkal kiszámíthatatlanabbak és veszélyesebbek.
Erdekes statisztika erre felenk:
Szegenyebb regiokban(varosperem) a fiatal soforok megveszik a 250+ loeros hatsokerekes autokat, es toljak neki ami kifer a csovon, persze a hidlabakat, szallagkorlatokat meg lehet nezni....es a hirek szerint az eves szinten a kozuton meghalt vezetok szama 300 kornyekere szokott kijonni. Emellet a legnagyobb gond meg ha isznak is. Evente jopar azert hal meg mert menekul a rendorok elol aztan eleugrik egy fa vagy arok. Persze ha lakossag aranyaba nezzuk mivel nagyjabol 1/3 1/3 1/3 az eloszlas eletkorra kivetitve(0-18 18-65 65-) es 16 evesen mar lehet jogsit csinaltatni, igy nincs kiogroan magas eretek egyik csoportban sem. Persze ha maskepp neznenk( a Statisztika csodaja) akkor a 16-25 eves korosztaly a legveszelyeztetebb, mint minden orszagban. De ez meg mindig nem jelenti azt hogy CSAK ok a hibasak, mert sokszor ahogy irtak a Kamion az erosebb teljesen mindegy milyen melyen alszik a sofor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!