Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » M kategóriás jogsival okés-e ez?

M kategóriás jogsival okés-e ez?

Figyelt kérdés

49 cm3 9kW 11 LE.

Ha nem, észreveszik-e hogy több van a mociban a kelleténél?

2012. szept. 27. 16:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Hivatalosan nem.

A gyakorlatban ha 50 ccm alatti akkor kutya sem foglalkozik vele.

De milyen 50-es tud 11 LE-t? Hacsak nem valami üzemórás KROSSZ (ami úgysem közlekedhet) akkor szerintem kamu az adat.

2012. szept. 27. 17:00
 2/12 A kérdező kommentje:
2012. szept. 27. 17:05
 3/12 anonim ***** válasza:

Ki lehet préselni a kis ccm ből nagy teljesítményt. de valóban üzemórás dologról lehet csak szó.

Amúgy mért ne közlekedhetnél akár üzemórás crossmocival is ha van rajta világítás meg kötelező bizti..

Nincs semmilyen rendelethez kötve az 50 es motor teljesítménye úgy tudom. Ezek már nagyon régi rendeletek és a kutya se foglalkozik velük. Maximum bekérheti a rendőr KPM hez vizsgára a motort de mivel 50ccm ezért nem tud mit csinálni tovább..

2012. szept. 27. 17:05
 4/12 anonim ***** válasza:
Vegyed megfeléé!!!
2012. szept. 27. 17:07
 5/12 A kérdező kommentje:
Én még azt olvastam hogy 4 kW-ot nem haladhat meg a teljesítmény. De beleszerettem ebbe a motorba : D Amúgy se jönnek be a robogók. Eddig Simsonban gondolkodtam, de ez nyert végül : D
2012. szept. 27. 17:07
 6/12 anonim ***** válasza:

igen, jól olvastad. Valóban 4kw-ig lehet hivatalosan használni.

Vannak ennél nagyobb teljesítményű 50-es gépek is. Persze azok már igencsak üzemórásak, meg szerintem ez is eléggé gyorsan kopik már ennyi erővel...

Látszólag van minden szükséges cucc a motoron. Ha a rendőr megállít eléggé valószínűtlen hogy bármit is csinál, még akkor se ha ért hozzá(mert látja hogy ez bizony tényleg csak 50-es).

Ha valami oknál fogva berendelik vizsgálatra, na akkor megszívod, ugyanis meg a teljesítményt is meg tudják mérni...

Szóval 3-as válaszoló valótlant állít 2 pontban is.

2012. szept. 27. 17:26
 7/12 A kérdező kommentje:
Mennyi ilyen esetben a büntetés?
2012. szept. 27. 17:30
 8/12 anonim ***** válasza:

# 3/

KROSSZ motoron nincs világítás, tükör, stb... Ezáltal közúti forgalomra alkalmatlan.

Amin van azt úgy hívják, hogy Enduro, de azt sosem csinálják ilyen kiélezett blokkal (mert nem lenne értelme! Ki fog 40 óránként hengert cserélni?!)

2012. szept. 27. 17:31
 9/12 anonim ***** válasza:
8 LE körüli 50-esek rohangásznak sokat. (Pl Régi honda sportgépek ma már mindnek megvan a 40-50 000 kilcsi, és a fele még meg se volt bontva.) Ettől függetlenül ez is sok.
2012. szept. 27. 20:10
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha ez 11 LE akkor megeszem a kalapom :'DDDDDDDD
2012. szept. 27. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!