Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyi ideig használható a...

Mennyi ideig használható a robogó gumi (években)?

Figyelt kérdés
Lenne lehetőségem jó áron venni robogóra két abroncsot, amikben párszáz km van. Az enyémekben jelenleg 3300. A kérdésem annyi lenne, hogy mennyi ideig, hány évig lehet tárolni ezeket a gumikat. Tehát ha az enyémeket mondjuk 1 év múlva kellene cserélni az “újakra”, akkor ezeket hány évesig vehetem meg őket. Nem tudom azok hány évesek, még nem kérdeztem meg. (Ha mondjuk 2007-esek, és 2013-ban cserélném le, akkor 6 évesen lennének feltéve, ilyen tekintetben kérdezem, hogy állásban nem megy-e tönkre.)

2012. szept. 26. 19:44
 1/4 anonim válasza:
100%
talán ha a szabadban tartanád tönkremenne, de lakásban, garázsban tartva szerintem kibírja .. de talán kint is ugyanúgy ahogy sok kocsin is kibírja az abroncs ennyi ideig.
2012. szept. 26. 20:13
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem menne tönkre mert bevan kenve már nem is tudom mivel, hogy ne repedjenek ki

De hülyeség 6évig rohasztani őket, gumikat mindig tudsz szerezni ha van ismerősöd ilyen motoros dolgokban

20/F

2012. szept. 26. 20:19
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

A gumik élettartalma kb.3-4 év. Utána már nem tudja azokat a paramétereket, amit a gyártó megad.

Érdekesség, hogy a múlt hónapban fogtak a Német rendőrök egy kamiont amin még az NDK-ban gyártott gumi volt. Az pedig nem ma lett gyártva.

2012. szept. 26. 20:34
 4/4 anonim válasza:
Én is azt szoktam ajánlani, hogy 2 évesnél régebbi használt köpenyt ne vegyenek az emberek, mert ők is legalább 1-2 évig még szeretnék használni, és átlag 5 évente érdemes párezer forintért újakat venni. Egyébként az is nagyon fontos, hogy pl a köpeny oldalán vannak-e repedések. Mert ha a gyári előírtnál kisebb nyomáson használták a gumikat, akkor rövid időn belül kikérgesedik, és ha bármilyen kis kérgesedés is van rajta, nem szabad megvenni, max bagóért.
2012. okt. 5. 12:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!