Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Egy kiskocsit minimum mennyibő...

Egy kiskocsit minimum mennyiből lehet fenntartani havonta?

Figyelt kérdés
Lenne pénzem kocsira, max 600e-ig, de azért nem veszünk, mert nem hiszem, hogy fenn tudjuk tartani. Ha lenne, akkor 95%-ban városban használnám, de nem állandóan, csak pl bevásárláshoz meg ilyesmi.
2009. aug. 1. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
a kisebb autókat 10e forintból teletankolhatod, ha mondjuk 40 liter körüli a tankjuk. Ez 1 hónapra bőven elég kell hogylegyen, mivel olyan 7 liter körüli fogyasztás már alap egy ilyen autónál, vagy még kevesebb, tehát 570km-re elég kb. Ez városban 1 hónap alatt ha nem nyúzod folyton belefér. Aztán van még a teljesítményadó, az is kb 10e forint egy évre, bár ez nagyon változó mert nem tudom mekkora teljesítményű és miylen idős autót akartok. Aztán vannak az időszakos költségek, zöldkártya, forgalmi, ezek sem túl vészesek meg ezeket nem is kell évente. A gond akkor van ha valami komolyabb dolog meghibásodik benne, ezt elkerülni csak szervízeléssel tudod (ha időben észreveszik akkor olcsóbban cserélhető vagy esetleg még javítható is, mintha már bekrepál és még tönkretesz pár másik dolgot). Szerintem egy havi 8-10.000 forintból már lazán fenntartható!
2009. aug. 1. 16:46
 2/7 anonim ***** válasza:
27%
Én is akartam venni, volt is pénzem a kocsira, de nem tudtam volna fenntartani. 2 éves a jogsim és budapesten lakom, fiatal vagyok, A0 fokozatban.. a kötelező bizt nekem párszázezres tételként jött ki éves szinten...
2009. aug. 1. 17:25
 3/7 anonim válasza:
100%

Szia!

Ha nem állandóan használod,pl munkába menet mindennap,akkor kb 4-6000ft a benzin,de ez függ a használattól is.Kötelező negyedévenként a legrosszabb bónuszba 7000ft.Nekünk is kiskocsink van és imádjuk:-)))

2009. aug. 1. 18:58
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
á sztem tegyél le róla, elviszi minden pénzed meglátod, én is mióta leszoktam a mindenhova kocsizásról és városon belül bicózom, ne tudd meg milyen súlyos 20-asokat takarítok meg szinte hetente
2009. aug. 1. 19:59
 5/7 anonim ***** válasza:
47%
Én most vettem egy 800 ccm3 Marutit.Nagyon megvagyok vele elégedve keveset fogyaszt 4l nem került 600 ezer forintba de mégis elvisz akárhova.A biztosítás se kerül sokba és alkatrészre se kell nagyon költeni mert megvan kímélve.Aki nem tud egy autót fent tartani annak ezt ajánlom mert tényleg egy teljesen igénytelen autó csak menni kell vele! de ha 600 at szánsz rá akkor vegyél egy 2 vagy 3 mas golfot dízelesbe!!kollégám azt mondja átlagfogyasztása 6 liter!!És azt se olyan nehéz fent tartani.
2009. aug. 1. 20:41
 6/7 A kérdező kommentje:
Utolsó, és többiek: Köszi. Nem annyira a kocsi típusa érdekel, csak hogy mennyibe kerül havonta. Ha azt megtudom, és úgy döntök, veszek, akkor utánanézek, milyet érdemes nekem. Mondom, a megvétellel nem lenne gond (van megtakarított pénzünk).
2009. aug. 1. 21:02
 7/7 anonim ***** válasza:
47%

Idősebb használt autónál egyszerűen lehetetlen megmondani a havi költséget, mert a rendszeres kiadásokon felül, amit be tudsz tervezni, bármikor, bármilyen összegű javítási költség adódhat. És a pénz csak megy, megy..

Ha mégis vennél, mindenképp szakemberrel kell átnézetni a kocsi állapotát.

2009. aug. 1. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!