Autóponyva ér valamit?
Nincs garázsom, de zárt udvarban áll az autóm. Mivel nem használom minden nap, arra gondoltam, hogy teszek rá egy ponyvát. Így mégsem tűzi annyira a nap, nem veri az eső.
Érdemes ezzel vacakolni? Jobban megvédni, mintha csak kint állna?
Azt biztos nem látod így, hol ment végig az autódon a macska. :)
Ha ritkán használod, szerintem megéri vele vacakolni, de minden nap nem "ponyváznám" fel is le.
Csak akkor ér valamit ha betonplaccon áll.
Ha fűbe áll semmi értelme ,mert alulról a föld párája folyton eszi a kocsi alját és a ponyvától még csak elpárologni is később tud.
Magyarul befőttet csinálsz az autóból.
Ha csak ilyen betoncsíkon vagy fűbetonon áll az autód akkor ilyen pavilon megoldás ér talán valamit. (Vagyis sátortető) És így el tud menni a pára az eső sem igazán éri és a nap káros uv sugarai sem.
A betakarjuk fóliával meg fóliagarázs stb meg még rosszabb mintha kint áll az Isten szabadege alatt.
Arra figyelj, hogy ha fúj a szél, és nagyon tépkedi a ponyvát na fogasd le kötéllel vagy valamivel a ponyvát. Én megtettem és faszán megmattult a festék a folytonos ide-oda mozgástól.
Szívrohamot kaptam mikor megláttam. XD
Kicsit én is utánaolvastam a kérdés kiírása óta.
Létezik olyan ponyva, ami valami speciális légáteresztő anyagból van. Tehát az esőt nem engedi át, de a párát igen. Így nem tud beductolódni.
Igaz, nem olcsó, drága, olyan 100e Ft körül van.
A munkahelyemen lévő udvaron állna az autó egy nagy aszfaltozott részen. Így legalább zárt helyen van, nem lopnák le a ponyvát.
Közben vettem ponyvát. Igaz egy olcsó 5-6eFt-osat. Szerintem egész jó. Bő fél évig használtam. Ez alatt nem vettem észre, hogy a fényezésnek bármi baját okozta volna. Persze koszos, sáros vagy vizes autóra értelemszerűen nem rakom rá.
De azóta már bérelek egy garázst is, így a ponyva csak ritkán van használatban.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!