Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Műszaki vizsgán jó lesz még...

Műszaki vizsgán jó lesz még így a féktárcsa?

Figyelt kérdés

Ha a fékhatás jó, műszeresen be lett mérve, de a féktárcsa éle eléggé rozsdás meg picit a féknyergek is.

Ezt mennyire nézik?

(Tervezem a cserét, csak most nincs rá százezrem...)

2012. szept. 20. 08:13
 1/8 anonim ***** válasza:
Az éle mindig rozsdás, meg a nyereg is. Kap ott hideget-meleget, esőt, sós lét Mindennel kapcsolatba kerül, elég mostohák a munkakörülményei :D Azt, hogy ezt mennyire nézik, arról fogalmam sincs..
2012. szept. 20. 08:21
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a féktárcsa "éle" rozsdás, az senkit sem érdekel. A fékhatást nem befolyásolja, a fékberendezés működőképessége szempontjából is abszolút mellékes. Ha a fék eléggé erős, a két oldal egyforma és nincs ingadozás a fékerőben, akkor át fog menni.

A rozsdás nyereg is hasonló kategória: nem szép, de nem is fogja senki sem nézegetni. Ha nem folyik a fékfolyadék és nem lóg a nyereg, akkor át fog menni.

2012. szept. 20. 08:22
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Használt autót szeretnék venni, aminek pár hónapig érvényes csak a műszakija. Ez az egyetlen "probléma" vele, de akkor ezek szerint ez mégsem akkora gond.

Kösz még egyszer!

2012. szept. 20. 08:25
 4/8 anonim ***** válasza:
Alkudj keményen! Pont most vettem meg a hátsó tárcsákat+betéteket és kedvezményesen volt 20e csak az anyag! Szerintem ha nem én csinálnám, a munkadíj is lenne egy 20e legalább és ezek csak a hátsó kerekek!
2012. szept. 20. 10:49
 5/8 A kérdező kommentje:

Én is úgy számoltam, hogy a négy tárcsa betétekkel plusz a munkadíj lenne legalább egy 100-as.

Nem nagyon engednek az árból, csak alig 5%-ot.

2012. szept. 20. 11:12
 6/8 anonim ***** válasza:
Én anno a 350e-es autómat 200e-ért vettem. Ne hagyd magad! A csak ez a baja dumára mond azt, ok, csináltasd meg és visszajövök érte:D
2012. szept. 20. 11:23
 7/8 anonim ***** válasza:

Menjél ki vele vasalj egy pár kilómétert a féken had hevüljön aztán figyeld meg fényes lesz a tárcsa.

Amúgy nemigazán probléma. enyém is rozsdás. meg szerintem mindenkié. Max veszel rozsdamarót vag megdrótkefézed és voala.. olyan lesz mint 10 évvel ezelőtt :)

2012. szept. 20. 13:55
 8/8 anonim válasza:
Most allt 9 honapot az udvaron kocsink.Csupa rozsda a fektarcsa. Ez okoz gondot a fekezesben, lehet vele menni ettol meg?
2021. dec. 13. 00:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!